Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Цифри вражають: скільки коштуватиме мобілізація 500 тисяч осіб

Нещодавно в Україні лунали заяви про те, що до війська потрібно мобілізувати близько півмільйона людей

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Кошти для мобілізації півмільйона чоловіків

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Для того, щоб призвати на військову службу 500 тисяч військовозобов'язаних осіб, з державного бюджету треба виділити чималі кошти. Зокрема, мова йде про близько 700 мільярдів гривень.

Про це в подкасті Центру економічної стратегії (ЦЕС) розповіла голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Мобілізація півмільйона осіб

В ефірі подкасту Підласа розповідає, що мобілізація такої кількості чоловіків та жінок не обійдеться дешево для України, адже з державного бюджету доведеться виділити щонайменше 700 мільярдів гривень.

Суму можна поділити на дві частини:

  • 320 мільярдів гривень – потреби самих військовослужбовців (екіпірування, виплати, харчування);
  • 400 мільярдів гривень – закупівля та модернізація техніки.

"Тобто разом ідеться зараз про додаткову потребу на 2024 рік близько 700 млрд грн. Тут потрібно розуміти, що 700 млрд грн – це колосальна сума, це близько 22,5% усіх наших видатків у 2024 році та 41% наших видатків на оборону", – заявила Роксолана Підласа.

Крім того, очільниця парламентського комітету розповіла про те, що державі необхідно збільшити надходження на 40% (за декілька місяців).

Скільки коштує один день війни

Раніше ми писали про те, що українські урядовці розповіли, скільки нашій державі обходиться вартість одного дня війни проти російських окупантів.

Зокрема, раніше про це в одному з інтерв'ю сказав ексміністр оборони України Олексій Рєзніков.

"День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому", – повідомляв колишній глава Міноборони.

Також про витрати на війну говорив і очільник Міністерства фінансів України, зокрема, за його словами, держава вимушена виділяти на боротьбу з Росією по 130 мільярдів гривень кожного місяця.

Крім того, прем'єр-міністр, Денис Шмигаль повідомляв, що кожного року Україна витрачає на війну проти окупантів близько 3 трильйонів гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що розповів Валерій Залужний у статті для CNN. Також ми повідомляли, як змінилися статки українських посадовців від початку війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.