Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Про філософію війни, бойовий досвід та нові конфлікти – головні тези статті Залужного

У своїй статті для американського видання генерал Валерій Залужний розповів чимало цікавого

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Головне зі статті Залужного

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Нещодавно у відкритому доступі з'явився матеріал головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного для одного з американських видань. Там генерал розповів багато цікавого про війну проти агресора.

Про це йдеться на сайті CNN.

Технологічне переозброєння

В статті Валерій Залужний написав про те, що наразі Україні потрібно здійснити технологічне переозброєння, адже цей фактор є доволі важливим.

Сам генерал вважає, що його можна досягти приблизно за п'ять місяців, при цьому, схожої думки також дотримуються і західні партнери.

Залужний додав, що російські окупанти на фронті будуть намагатися взяти ситуацію під свій контроль, однак, якщо в України буде належний технологічний розвиток, то їм не вдасться це зробити.

Нова філософія

Крім того, Залужний розповів про представлення нової філософії війни, а також нової філософії навчання українських військовослужбовців.

За словами головнокомандувача Збройних сил України, нова філософія ведення бойових дій враховує обмеження щодо ресурсів та можливості їх використання.

Роль безпілотників

У статті Залужний також не зміг пройти повз використання дронів на лінії фронту. На його думку, ця зброя є найкращим способом для того, щоб уникнути затяжної війни (яка, ймовірно, зіграла б на руку Росії).

Також Залужний додав, що це озброєння "є ключовим".

Підтримка від партнерів

Попри те, що безпілотники дійсно відіграють дуже важливу роль під час війни проти Росії, нашій державі важливо отримувати й іншу зброю.

Зокрема, на думку Залужного, Україна повинна боротися з тим, що деякі партнери зменшують допомогу для нашої держави. Крім того, генерал додав, що у зв'язку з високою інтенсивністю бойових дій на фронті, запаси ракет та снарядів у західних союзників також швидко вичерпуються.

Нові конфлікти

Також генерал зазначив, що в жодному разі не слід виключати того, що Росія може розпочати новий конфлікт.

На його думку, ворог може зробити це для того, щоб відвернути увагу західних партнерів від ситуації в Україні, адже схожою вже була ситуація на Близькому Сході, коли бойовики ХАМАС атакували Ізраїль.

Бойовий досвід

За словами Залужного, Збройні сили України у війні проти Росії змогли здобути унікальний бойовий досвід. Проте, для того, щоб перемогти Росію, варто шукати інші можливості, завдяки яким вдасться все-таки випередити ворога.

Крім того, Залужний згадав і про мобілізацію в Росії, заявивши, що там темпи призову є кращими, ніж в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якими є стосунки головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного та президента Володимира Зеленського. Також ми повідомляли, що Безугла назвала претендентів на посаду головнокомандувача.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.