Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ремонт мосту за пів мільярда: на Prozorro з'явився черговий незрозумілий тендер

Розповідаємо про ще один дивний тендер, який нещодавно був опублікований в системі електронних закупівель

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Владу

На Prozorro з'явився скандальний тендер

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Владу

Останнім часом в системі державних закупівель з'являється дуже багато тендерів. Частина із них викликає невдоволення у громадян, адже виділені кошти не зовсім відповідають самому проєкту. Нещодавно там з'явився ще один такий тендер, суть якого полягає у відбудові мосту на Рівненщині.

Про це йдеться на сайті Prozorro.

В чому полягає суть тендеру

На сайті електронних закупівель Prozorro з'явився тендер на суму в 529 мільйонів гривень. Відомо, що ці кошти будуть направлені на ремонт мосту через річку Случ, що знаходиться в Рівненській області. Також в оголошенні йдеться про те, що фінансування на ремонт цього мосту буде здійснюватися напряму.

Зараз вже визначено переможця. Ним стала компанія ТОВ "ГК Автострада". Цікаво, що минулого року "ГК Австострада" вже вигравала точно такий же самий тендер, тільки на суму 390 мільйонів гривень. Примітно, що проєкт тоді так і не було виконано, тому згодом прийняли рішення про призначення додаткового тендеру, в якому без проведення торгів переможцем знову стала "ГК Австострада".

В системі держзакупівель з'явився тендер на ремонт мосту
В системі держзакупівель з'явився тендер на ремонт мосту
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Таким чином, ця компанія без проведення жодних робіт змогла забрати дві третини з усього бюджету, що був виділений на ремонт мосту через річку Случ.

Шалені гроші на реставрацію театру

Раніше ми писали про ще один незрозумілий тендер, який нещодавно з'явився в системі державних закупівель Prozorro. Мова йде про реставрацію Одеського театру юного глядача імені Юрія Олеші.

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації зміг обрати підрядника. Ним стала компанія "Олімп Буд Девелопмент", яка отримає за реставрацію Одеського театру юного глядача понад 31 мільйон гривень. Також зазначимо, що в джерелі йдеться про те, що в план реставрації цього закладу входить лише відновлення фасаду та покрівлі.

Крім того, відомо, що всі роботи "Олімп Буд Девелопмент" повинна завершити до 1 травня 2024-го року. Також зазначимо, що між Одеською обласною адміністрацією та цією компанією вже укладались схожі угоди.

Нагадаємо, раніше ми писали про 17 мільйонів, які були виділені на зйомки серіалу під назвою "Вглиб кролячої нори". Також ми повідомляли про тендер Укрзалізниці на суму 80 мільйонів гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.