Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ще один скандальний тендер? За що родич помічниці Тищенка отримає 6 мільйонів

Розповідаємо про черговий незрозумілий тендер, який недавно з'явився в системі державних закупівель Prozorro

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Владу

Брат помічниці нардепа Тищенко Юлії Загинай виграв тендер від Нацполіції

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Владу

Останнім часом в Україні з'являється дуже багато тендерів, кошти з яких виділяються на різноманітні проєкти. Частина з таких проєктів викликає питання у багатьох українців. Нещодавно в системі держзакупівель з'явився схожий тендер, в якому участь взяв брат помічниці скандального нардепа.

Про це йдеться на сайті Prozorro.

Що відомо про тендер

Нещодавно в системі державних закупівель Prozorro було опубліковано тендер від Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України". Суть тендеру полягала в тому, що виділені кошти повинні піти на закупівлю захищених камер Ricoh WG-80. Їх Нацполіція вирішила закупити їх у бізнесмена Загиная, який є братом помічниці народного депутата Тищенка Юлії Загинай.

Відомо, що спочатку представники Нацполіції були готові заплатити за камери 6,813 млн гривень, але сам Загинай скинув ціну, тому їхня загальна вартість складатиме 6,778 млн гривень, тобто 30 тис. гривень за одну камеру (всього планують закупити 300 штук). Однак, така сума все одно перевищує справжню ринкову вартість цього обладнання на 2,5 млн гривень.

Зазначимо, що Юлія Загинай — це помічниця народного депутата Тищенка, яка активно намагається будувати власну політичну кар'єру в Україні. Зокрема, відомо, що вона брала участь у виборах до Київської міськради від правлячої партії.

Ремонт мосту за пів мільярда

Раніше ми писали про ще один незрозумілий тендер, який був опублікований в системі державних закупівель. Мова йде про тендер на капітальний ремонт мосту через річку Случ на км 302+974 автомобільної дороги загального користування державного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

Сума цього тендеру склала 529,6 млн гривень, а його переможцем стала компанія "ГК Австострада", яка має доволі сумнівну репутацію. Річ у тім, що "ГК Автострада" декілька місяців тому вже виграла такий же тендер на ремонт мосту через річку Случ, однак жодних робіт не виконала. Проте 2/3 виділених кошти змогла отримати. Тепер "ГК Автострада" знову отримала гроші на відбудову навіть без проведення аукціону.

Нагадаємо, раніше ми писали про виділені кошти на реставрацію Одеського театру юного глядача. Також ми повідомляли про 17 мільйонів на зйомки серіалу "Вглиб кролячої нори".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.