Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

200 млн гривень на утримання доріг: на Волині оголосили новий тендер

В Україні було оголошено ще декілька тендерів, які стосуються утримання доріг у Волинській області

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Тендер на утримання доріг на Волині

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

За останні декілька місяців в Україні було проведено дуже багато тендерів на утримання або ремонт доріг. Проте частина із них піддається серйозній критиці з боку громадян, адже виділені кошти зовсім не відповідають самій роботі. Нещодавно на Волині оголосили ще пару схожих тендерів.

Про це йдеться в системі держзакупівель Prozorro.

Що відомо про новий тендер

Нещодавно у Волинській області Служба відновлення та розвитку інфраструктури оголосила 4 окремих тендери. Всі вони стосуються утримання доріг, зокрема і на території Ковельського району. Загальна сума цих тендерів складає 198 мільйонів 443 тисячі 024 гривні. На кожен тендер було виділено:

  • утримання пункту пропуску Ягодин — Дорогуськ (5 мільйонів 820 тисяч 065 гривень);
  • утримання пункту пропуску Устилуг — Зосін (1 мільйон 265 тисяч 449 гривень);
  • утримання автомобільної дороги загального користування протяжністю 310,6 км (92 мільйони 928 тисяч 108 гривень);
  • утримання дороги загального користування протяжністю 311,9 км (98 мільйонів 429 тисяч 402 гривні).

Додамо, що найбільші тендери, пов'язані з утриманням автомобільних доріг у Волинській області, зазвичай виграє ТОВ "Волиньдорбуд".

Куди в Одесі хочуть витратити 42 мільйони гривень

Раніше ми писали про ще один скандальний тендер, який знову було оголошено в Одесі. Зокрема, відомо, що там замовником виступило Управління дорожнього господарства Одеської міської ради. Сама суть тендеру полягає в тому, що виділені кошти (мається на увазі 42 мільйони гривень) повинні піти на проведення ремонтних доріг на двох вулицях міста.

Мова йде про ремонт на вулиці Професора Каришковського, а також на вулиці Пересипській. Обидві вулиці знаходяться на відрізках Балтської дороги.

Сам аукціон повинен бути проведений 22 вересня 2023-го року. Своєю чергою, переможець тендеру буде зобов'язаний виконати всі необхідні роботи до 31 грудня 2024-го року.

Зазначимо, що за останній час в Одесі відбулось доволі багато протестів проти проведення схожих тендерів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що держкомпанія витратить 32 мільйони гривень на зйомки серіалів. Також ми повідомляли про скандальний тендер, в якому взяв участь брат помічниці народного депутата України Миколи Тищенка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.