Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Безугла знову розкритикувала Залужного: "Мене хвилюють не Ваші рейтинги"

Народна депутатка від партії "Слуга народу" продовжує критикувати діяльність головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Фото: Facebook/Мар'яна Безугла, Валерій Залужний. Колаж: Pro Владу

Безугла знову розкритикувала Залужного

Фото: Facebook/Мар'яна Безугла, Валерій Залужний. Колаж: Pro Владу

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Мар'яна Безугла поставила низку питань Валерію Залужному. Вона висловила свою думку щодо діяльності воєначальника.

Про це Мар’яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook.

Нардепка звинуватила Залужного у "замовних" статтях" у The Economist та "мовчанні" в Україні.

"Чому, наприклад, між військовими частинами переводять місяцями? Чому найспроможнішим бригадам не дають нову техніку, а дають новеньким і не обстріляним? Чому все ще людина може опинитися на штурмі без підготовки попри навіть прийнятий нами закон? Чому досі не вирішене питання ВЛК, хоча ми вже давно і по цьому прийняли закон?", — написала Безугла.

До всього, нардепка вважає, що через "погоню за рейтингами" Залужний "втрачає військові шанси".

Варто зауважити, що Мар’яна Безугла після шквалу обурень в бік своїх висловлювань обмежила можливість коментування на своїй сторінці у соціальній мережі. Тепер висловлювати свою думку щодо вищенаведеної інформації можуть лише підписники нардепки протягом 24 годин.

Проте, більшість користувачів мережі підтримали Головнокомандувача ЗСУ.

Нардепка Безугла розкритикувала Залужного

Раніше ми писали, що народна депутатка від "Слуги народу" спричинила скандал у Мережі. Мар’яна Безугла звинуватила Валерія Залужного в тому, що він не має плану ведення війни на 2024 рік.

"Так, Головнокомандувач ЗСУ не зміг надати план задуму на 2024. Ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний. Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тис. громадян на місяць", – написала політикиня.

Підписники Безуглої стали на захист Головнокомандувача ЗСУ. Журналістка Анна Молчанова зауважила, що такі публікації можуть стати підґрунтям для чуток про розкол українського суспільства, а також, що такі висловлювання мають ознаки спланованої ІПсО в інтересах Росії. Військовий Юрій Кас’янов попросив Безуглу не втручатися у справи війни. Письменниця Оксана Мороз зауважила, такі слова руйнують український інфопростір.

Гудименко звернувся до СБУ щодо нардепки Безуглої

Також ми писали, що після скандальних публікацій Безуглої військовослужбовець та голова ГО "Українське об'єднання "Мрія" Юрій Гудименко подав щодо неї заяву до СБУ.

З його слів, нардепка видала державну таємницю у соціальній мережі. Такі висловлювання недопустимі для політикині, яка править у країні під час війни.

"Якщо Безугла не знає, що говорить, але говорить, то вона вчиняє злочин, передбачений ст. 259 Кримінального Кодексу ("Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян"). Прошу Службу безпеки України вважати це офіційною заявою про злочин. Нам терміново необхідна стаття в Кримінальному Кодексі про злочинний довбо**зм в особливо великих розмірах", — наголосив Гудименко.

Гудименко закликав СБУ розглянути його заяву та розпочати досудове розслідування злочину.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українці відреагували на скандальну заяву Ірини Фаріон щодо бійців "Азову" та Третьої штурмової бригади. Також ми повідомляли, як українці висміяли наміри Олексія Арестовича балотуватися на виборах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.