Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Розголошує держтаємницю: Гудименко звернувся до СБУ щодо нардепки Безуглої

Український військовий виклав у соцмережі відповідний текст документа, який він подав щодо Мар'яни Безуглої до СБУ

Фото: Facebook Гудименка та Безуглої. Колаж: Pro Владу

Гудименко подав позов до СБУ проти Безуглої

Фото: Facebook Гудименка та Безуглої. Колаж: Pro Владу

Нещодавно заступниця голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Мар’яна Безугла зробила скандальну заяву про те, що у головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного нібито "відсутні плани на війну" та його треба відправити у відставку. Тому військовослужбовець та голова ГО "Українське об'єднання "Мрія" Юрій Гудименко подав щодо неї заяву до СБУ.

Про це Юрій Гудименко повідомив у соцмережі та виклав відповідний текст документа, підписаного власноруч.

За його словами, допис Безуглої у соцмережі становить небезпеку та може використовуватися ворогом для "поширення російських наративів серед міжнародних партнерів".

Гудименко зазначив, що поширені Безуглою відомості можна віднести до категорії державної таємниці.

Він уточнив, що такі заяви політиків неприпустимі в країні, де триває війна, ці слова можуть призвести до конфлікту ветеранів з державою.

Військовий каже, що якщо Безугла усвідомлює свої дії та розуміє, до яких катастрофічних наслідків вони можуть призвести, то вони підлягають під статтю 328 Кримінального кодексу України –"кримінально карним діянням є розголошення відомостей, які містять державну таємницю особою, якій ці дані були довірені, або стали відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків, за відсутності ознак держзради або шпигунства".

"Якщо Безугла не знає, що говорить, але говорить, то вона вчиняє злочин, передбачений ст. 259 Кримінального Кодексу ("Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян"). Прошу Службу безпеки України вважати це офіційною заявою про злочин. Нам терміново необхідна стаття в Кримінальному Кодексі про злочинний довбо**зм в особливо великих розмірах", — наголосив Гудименко.

Гудименко просить СБУ прийняти його заяву та розпочати досудове розслідування злочину, передбаченого ст. 328 або ст.259 Кримінального кодексу України на предмет розголошення державної таємниці.

Що саме сказала Мар'яна Безугла

Як ми зазначали, Мар’яна Безугла нещодавно закликала відправити у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного через те, що нібито "військове керівництво" нібито не має плану війни на 2024 рік.

"Так, Головнокомандувач ЗСУ не зміг надати план задуму на 2024. Ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний. Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тис. громадян на місяць", – заявила Безугла.

Це викликало обурення українців, які почали критикувати її заяву в соцмережах.

Цю заяву піддали нищівній критиці й в "Слузі народу".

Зокрема, представник Володимира Зеленського в Раді Федір Веніславський наголосив, що поведінка Безуглої неприпустима, а перебування її у складі комітету Ради "може становити реальну загрозу національній безпеці".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українці відреагували на скандальну заяву Ірини Фаріон щодо бійців "Азову" та Третьої штурмової бригади. Також ми повідомляли, як українці висміяли наміри Олексія Арестовича балотуватися на виборах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.