Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Земельний дерибан: нардеп отримав підозру у багатомільйонних оборудках

Народного депутата України від групи "Довіра" підозрюють у серйозних махінаціях

Фото: Роберт Горват/Facebook

Горвата підозрюють у махінаціях

Фото: Роберт Горват/Facebook

В Україні фіксується доволі велика кількість корупційних злочинів та схем, пов'язаних з махінаціями та привласненням майна. В епіцентрі таких подій опиняються доволі впливові особи, зокрема, представники ТЦК, командири частин, власники підприємств та народні депутати. Нещодавно в неприємну ситуацію потрапив депутат групи "Довіра", якому було висунуто підозру.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Що відомо про ситуацію

Представники НАБУ та САП повідомили про те, що народний депутат України Роберт Горват отримав підозру. Цілком можливо, що він був причетний до махінацій щодо заволодіння земельними ділянками площею близько 320 гектарів. Це, своєю чергою, завдало дуже серйозних збитків державі. Зокрема, мова йде про 123 мільйони гривень.

"Також 24-25 жовтня 2023 року детективами НАБУ за погодження з прокурором САП про підозру повідомлено ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину, а саме колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства", – йдеться у заяві представників Національного антикорупційного бюро України.

Слід зазначити, що підозрювані, серед яких опинився член групи "Довіра" Роберт Горват, можуть отримати чималий термін. Їм висунуті підозри за ч. 5. ст. 191 Кримінального кодексу України.

Мер Тернополя отримав підозру від НАБУ та САП

Раніше ми писали, що мер Тернополя Сергій Надалотримав підозру від Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зокрема, впливового чиновника звинувачують в незаконному збагаченні.

Все через те, що донька Сергія Надала, яка проживає у Сполучених Штатах, змогла заволодіти майном на суму в більш ніж два мільйони доларів. Однак, при цьому, ні вона, ні її чоловік не мали таких серйозних статків.

У зв'язку з цим, САП та НАБУ висунули підозру політику.

"Це кримінальне провадження було розпочато за зверненням заявника. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 368.5 Кримінального Кодексу України. Це незаконне збагачення. Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває. Про підозру жодній особі не повідомлялося. Відомості внесені до ЄРДР 11 жовтня. Всі факти будуть перевірятися", – зазначила представниця САП.

Слід зазначити, що до одруження з донькою Надала зять мера Тернополя взагалі не мав жодних статків та навчався на бюджеті.

Нагадаємо, раніше ми писали про корупційні схеми в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Також ми повідомляли про корупційну схему в ТЦК на Харківщині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.