Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Допомогали "відкосити" від призову — СБУ викрила ще дві злочинні схеми у військкоматах

Розповідаємо, як Служба безпеки України змогла викрити нові корупційні схеми в Територіальних центрах комплектування

Фото: УНІАН, Служба безпеки України/Facebook. Колаж: Pro Владу

СБУ викрила нові корупційні схеми в ТЦК

Фото: УНІАН, Служба безпеки України/Facebook. Колаж: Pro Владу

За час війни в Україні трапилось чимало гучних скандалів, пов'язаних з корупцією в місцевих військкоматах. Нещодавно СБУ вдалося викрити ще дві такі схеми.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки викрила дві корупційні схеми в ТЦК

15 вересня Служба безпеки України заарештувала заступника начальника Херсонського районного ТЦК та СП. Він брав участь у схемі, пов'язаній з ухиленням від армії. Зокрема, відомо, що військовозобов'язані чоловіки платили гроші заступнику військкома та отримували відповідні документи про непридатність до служби. З однієї людини брали 4 500 доларів.

Відомо, що співробітник ТЦК також мав поплічника. Ним була цивільна особа, яка займалася пошуком клієнтів для проведення таких корупційних схем. Також зазначимо, що під час обшуків у помешканні заступника військкома було знайдено доволі багато документів, які свідчили про його злочини.

Схожу схему викрили й на Івано-Франківщині. Там у скандал потрапив голова ВЛК, який за 1 000 доларів видавав військовозобов'язаним фальшиві довідки про тимчасову непридатність за станом здоров'я. Після чого, 35-річний медик нібито оформляв свого пацієнта на стаціонарне лікування.

На цей момент відомо, що всі зловмисники отримали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. У випадку, якщо вина злочинців буде доведена в суді, їм загрожуватиме позбавлення волі на термін до 10 років.

Корупційна схема в ТЦК на Харківщині

Раніше ми писали про черговий скандал, що трапився в Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на Харківщині. Там представник військкомату абсолютно безпідставно здійснював бойові виплати своїй знайомій.

"Суть схеми полягала у включенні до особового складу особи, яка не проходила військову службу, з метою нарахування їй грошового забезпечення, премій та додаткових винагород нібито за безпосередню участь у бойових діях. На цю роль погодилась знайома начальника військкомату, яка фактично не виконувала функціональні обов’язки та не виходила на службу", — йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

За такі злочини начальнику військкомату оголосили про підозру за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України. Крім того, підозру отримав ще один представник цього ж військкомату.

Нагадаємо, раніше ми писали про серйозні збитки через злочин представника ТЦК. Також ми повідомляли про найпопулярніші корупційні схеми під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.