Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Скандали в українській політиці: мер Тернополя отримав підозру від НАБУ та САП

Голову Тернопільської міської адміністрації Сергія Надала підозрюють у незаконному збагаченні

Фото: Сергій Надал/Facebook

Мер Тернополя втрапив у скандал

Фото: Сергій Надал/Facebook

Корупційні скандали в нашій країні трапляються доволі часто. Головними фігурантами стають представники ТЦК, депутати та інші чиновники. На цей раз підозру щодо незаконного збагачення отримав мер Тернополя.

Про це в ефірі Суспільного повідомила представниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

Незаконне збагачення

Мер Тернополя Сергій Надал втрапив у доволі серйозний скандал. Все через те, що його донька та зять відзначилися надзвичайно дорогими придбаннями. Зокрема, його родичі у Сполучених Штатах за останні 4 роки змогли купити таунхаус за 300 тисяч доларів, квартиру за 380 тисяч доларів та будинок майже за 2 мільйони доларів. При цьому, вони також придбали корпоративні права на приватну охоронну фірму.

Слід зазначити, що донька Сергія Надала та її чоловік ніяк не можуть пояснити такі доходи, тому НАБУ та САП запідозрили самого мера у незаконному збагаченні.

"Це кримінальне провадження було розпочато за зверненням заявника. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 368.5 Кримінального Кодексу України. Це незаконне збагачення. Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває. Про підозру жодній особі не повідомлялося. Відомості внесені до ЄРДР 11 жовтня. Всі факти будуть перевірятися", – зазначали у САП.

Додамо, що зять мера до одруження взагалі не мав статків та навчався на бюджеті, в той час, як його мати працювала у барі.

Корупційні схеми у ТЦК

Раніше ми писали про те, що представники Служби безпеки України змогли викрити ще дві корупційні схеми в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Зокрема, відомо, що в першому випадку вдалося затримати заступника начальника Херсонського ТЦК та СП. Він був одним із фігурантів схеми, завдяки якій військовозобов'язані чоловіки уникали служби в армії. За документи про непридатність чоловік брав 4 500 доларів з однієї особи. Також у нього був спільник.

Доволі схожу схему викрили в Івано-Франківській області. Однак, там винуватцем став голова військово-лікарської комісії. Він видавав військовим "фейкові" довідки про непридатність, за що сам брав 1 000 доларів. Зазначимо, що всі винуватці отримали підозри від слідчих органів.

Нагадаємо, раніше ми писали про корупційну схему в ТЦК на Харківщині. Також ми повідомляли, яких збитків українському бюджету завдав впливовий військовий на Одещині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.