Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Суддю з російським паспортом Богдана Львова поновили на посаді — що відомо

Журналісти з'ясували, що одіозний суддя має російське громадянство, хоча сам Богдан Львов даний факт заперечує

Фото: Facebook Верховного суду, Pexels. Колаж: Pro Владу

Суддю Львова поновили на посаді

Фото: Facebook Верховного суду, Pexels. Колаж: Pro Владу

Колишнього голову Касаційного господарського суду в складі Верховного суду Богдана Львова поновили на посаді судді. Йому також мають сплатити зарплату за "вимушений прогул".

Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Раніше журналісти видання "Схеми" з’ясували, що одіозний суддя має російське громадянство. Хоча він особисто заперечує даний факт.

У Верховному суді відмовились уточнити, чи мають намір подавати апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду.

"Зобовʼязати Верховний суд зарахувати Львова Богдана Юрійовича до штату Верховного суду", – зачитала рішення суддя Київського окружного адміністративного суду Альона Кушнова.

Крім того, суд схвалив рішення стягнути з Верховного суду заробітну плату Львова за час "вимушеного прогулу".

Представниця Верховного суду відмовилася коментувати, чи будуть подавати апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду.

Суд скасував деякі санкції проти Януковича

Раніше ми розповідали про те, що суд ЄС вирішив скасувати деякі санкційні обмеження проти експрезидента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра. Дані обмеження були запроваджені Радою Європейської Унії 4 березня 2021 року.

На переконання суддів, Рада ЄС "помилилася в оцінці", додавши у 2021 році імена Януковичів до санкційного переліку, "оскільки на той момент не було підтверджень, що суд проти них в Україні був справедливим".

"Суд загальної юрисдикції ЄС скасував рішення щодо включення обох Януковичів до європейського санкційного переліку й наказав Раді ЄС оплатити юридичні витрати", – йдеться в рішенні суду.

Аргументацію щодо відсутності впевненості в "неупередженості українського процесу" європейські судді використали й щодо Януковича-молодшого.

Які саме рішення анулював суд:

  • рішення Ради Євросоюзу про санкції проти Янкуковича-старшого й молодшого від березня 2021 року;
  • рішення за березень 2022 року щодо продовження цих санкцій на рік.

У рішенні йдеться, що обмеження було запроваджено "без належної перевірки підстав".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній депутат Сергій Поліщук отримав підозру у держзраді. Також ми повідомляли, хто з народних обранців втік з країни ще до початку повномасштабного вторгнення.

    google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

    Стрічка новин

    Дивитися всі

    Ексклюзив редакції

    Дивитися всі
    Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.