Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Скандальний бізнесмен Гринкевич більше не наживатиметься на ЗСУ: хто став на заваді

Компанія Ігоря Гринкевича не зможе забезпечити виконання умов контракту, укладеного з Міністерством оборони

Фото: УНІАН, Скріншот, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фото: УНІАН, Скріншот, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Міністерстві оборони 17 січня вирішили розірвати контракт з компанією "Трейд лайнс рітейл" Ігоря Гринкевича на постачання продуктів харчування для українських військових. Про це своє рішення відомство вже попередило компанію.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

За інформацією, яку надало Державне бюро розслідувань (ДБР), під час досудового розслідування з'явилися докази постачання Міністерству оборони товари низької якості. Їх постачали компанії "Будівельна компанія Сітіград", "Трейд лайнс рітейл" і "Будівельний альянс Монтажпроєкт" в рамках контрактів, які були підписані 23 лютого 2023 року. Як свідчать дані ДБР, через це Міністерство оборони зазнало матеріальних збитків на загальну суму на понад 934 мільйони гривень. У ДБР під час розслідування арештували рахунки та активи згаданих компаній.

Зазначається, що наприкінці минулого року "Трейд лайнс рітейл", одна з компаній, яка була залучена до зазначених контрактів, перемогла на конкурсних торгах у системі Prozorro для постачання продуктів у рамках одного з 30 контрактів для Збройних сил України (ЗСУ). Але виявилося, що компанія не зможе виконати умови контракту, то Міноборони вирішило розірвати контракт. Документи про це направили "Трейд лайнс рітейл".

"Щоб уникнути складнощів із харчовим забезпеченням, 16 січня Міноборони оголосило в Prozorro інший конкурс на укладення контракту щодо постачання харчування для ЗСУ за процедурою прямих договорів", — повідомила пресслужба відомства.

Що відомо про корупційний скандал з Ігорем Гринкевичем

29 грудня 2023 року ДБР Ігор Гринкевич був затриманий співробітниками ДБР за спробу дати хабаря у 500 тисяч доларів. Таку суму бізнесмен пропонував одному з керівників Головного слідчого управління Бюро, аби той посприяв у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування.

30 грудня Гринкевича помістили під варту, залишивши можливість внести заставу, розмір якої складає 429 мільйонів 440 тисяч гривень. 11 січня ДБР арештувало майно сім’ї та підконтрольних компаній Гринкевича. Йдеться про:

  • нерухомі об’єкти у власності родини;
  • транспортні засоби преміумкласу;
  • майно та рахунки компаній.

За інформацією Агентства з управління активами, бізнесмену інкримінують заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Раніше ми пояснювали, як Гринкевичу та його сім'ї вдалося виграти 23 тендери Міноборони. Також ми писали, художниця Софія Морозюк сумнівається, чи варту їй виходити заміж за сина Гринкевича.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.