Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Рада не змогла звільнити Безуглу з посади заступниці голови комітету з оборони — в чому причина

Сьогодні скандальну нардепку Мар’яну Безуглу вкотре не зняли з посади заступниці голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Фото: Facebook/Мар'яна Безугла. Колаж: Pro Війну

Парламент вкотре не звільнив Мар'яну Безуглу

Фото: Facebook/Мар'яна Безугла. Колаж: Pro Війну

Сьогодні, 6 січня група депутатів вкотре розглядали документ про відкликання Безуглої як нардепа. Авторами проєкту виступили члени комітету, включаючи його керівництво.

Про це стало відомо з онлайн-трансляції народного обранця депутата фракції "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка.

З пропозицією розглянути постанову №10391 про відкликання Безуглої виступили співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко та позафракційний народний депутат Дмитро Разумков. Обидві пропозиції не набрали необхідних 226 голосів.

Водночас Ірина Геращенко розповіла, що рішення про відставку Безуглої підтримали тільки 190 депутатів із фракцій:

  • "ЄС";
  • Голос;
  • інших.

Однак "слуги" виступили "проти". Важливо зауважити, що сама Безугла хоче покинути свій пост.

"Звернулася до Арахамії та керівництва Верховної Ради України, щоб таки зачитали мій вихід із фракції "Слуга Народу", не "загубили" ніде. Відпустіть", – написала політикиня на своїй сторінці у соціальній мережі.

Декларація Безуглої

Раніше ми писали, що за даними реєстру декларацій, народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла задекларувала за 2022 рік дохід у розмірі 483,7 тисячі гривень. Єдиним джерелом доходів для неї була зарплата у Верховній Раді.

На банківських рахунках Безугла має 147,5 тисяч гривень, а готівкою зберігає 10 тисяч доларів.

У власності народної обраниці є квартира в Києві площею 75,1 квадратних метрів, яку вона отримала у спадок від батька у грудні 2019 року. Ціна квартири у декларації вказана у розмірі 164 тисячі гривень.

Крім того, Безугла з 1 лютого 2022 року орендує квартиру в Києві площею 44,8 квадратних метрів. Вартість оренди не вказана.

Безугла пояснила, звідки у неї квартира

У коментарі журналістам Безугла заявила, що квартира у Києві належить її батькові, який отримав її ще у 1941 році як учасник Другої світової війни. За її словами, низька вартість квартири у декларації обумовлена тим, що вона була оцінена за часів СРСР.

Раніше ми розповідали про те, що Безугла назвала прізвища депутатів, які перебувають на фронті. Крім того, ми писали, як відреагували українці на заклик Безуглої щодо мобілізації жінок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.