Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Список не надто довгий: Безугла назвала імена воюючих нардепів

Голова комітету ВР поділилися інформацією стосовно того, які народні депутати воюють на фронті

Фото: Мар'яна Безгула/Facebook, Роман Лозинський/Facebook. Колаж: Pro Владу

Лише один нардеп перебував на службі

Фото: Мар'яна Безгула/Facebook, Роман Лозинський/Facebook. Колаж: Pro Владу

Наразі Україну захищають тисячі військовослужбовців, які в цивільному житті займалися різною діяльністю, але після початку повномасштабної війни пішли на фронт. Однак, що стосується народних обранців, то тут список воюючих нардепів зовсім невеликий.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народна депутатка України Мар'яна Безугла.

Воюючі нардепи

Голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки написала пост, що стосується воюючих народних обранців. Вона розповіла, що з 400 нардепів Верховної Ради воював лише один – Роман Лозинський.

"Проте з одним-єдиним теж цікава вийшла ситуація. Роман Лозинський у жовтні 2021 року підписав контракт на проходження служби в резерві ЗСУ в 73 морському центрі ССО. 7 березня добровільно мобілізувався. Отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ "Золотий Хрест". Але у вересні 2023… Демобілізувався. Як таке можливо?", – йдеться у пості Безуглої.

При цьому, Мар'яна Безугла додала, що під час проходження військової служби народний депутат Роман Лозинський отримував подвійне грошове забезпечення, також вона додала, що в профілі Лозинського в соціальній мережі велика кількість фото у військовій формі.

Чому в Україні не мобілізують депутатів

Раніше ми писали про те, що в своєму дописі в соціальній мережі нардепка Мар'яна Безугла розповіла про те, чому народних депутатів України не мобілізують до війська та чи можна це зробити.

Безугла зазначає, що технічно мобілізувати депутатів можливо, але для цього потрібно здійснити три кроки:

  • прибрати відстрочку в законі;
  • проголосувати;
  • дочекатися підпису президента України.

В той же час, Безугла додала, що для схвалення рішень в Раді необхідно 226 нардепів, зараз їх залишилося близько 400.

"Половину можна мобілізувати й замінити наступними за списком. Половину, які вибиралися на мажоритарних округах, не заміниш. Бо треба на окрузі буде провести довибори. Це неможливо під час війни, і якщо мажоритарники підуть, то -50% нардепів. Це значить, що тоді не буде 226 голосів, щоб ухвалити рішення", – написала в своєму пості народна депутатка.

Також додамо, що відстрочку від мобілізації мають не лише народні депутати, а й інші чиновники.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Безугла запропонувала мобілізувати до війська волонтерів. Також ми повідомляли, що Верховна Рада готує важливі зміни, які стосуються мобілізації в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.