Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Офіс генпрокурора провів обшуки в Укренерго — що відомо

Офіс генерального прокурора України провів обшуки в НЕК "Укренерго"

Фото: Укренерго/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

Офіс генпрокура провів обшуки в Укренерго

Фото: Укренерго/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

Останнім часом в різноманітні корупційні скандали потрапляє доволі велика кількість посадовців, працівників ТЦК та компаній. У зв'язку з чим, відповідні органи проводять масові обшуки по всій Україні. Нещодавно Офіс генпрокурора провів такі обшуки в НЕК "Укренерго".

Про це повідомляє LIGA.net.

Що відомо про обшуки

В джерелі зазначається, що обшуки, які проводили правоохоронці, пов'язані з кримінальним провадженням, зареєстрованим представниками Міністерства внутрішніх справ 16 вересня. В рамках цих обшуків працівники Офісу генпрокурора проводили виїмку договорів розподілу з контрагентами, з якими Укренерго співпрацювало в період з 2019 до 2022 року.

Додамо, що серед контрагентів присутні такі компанії:

  • ТОВ "Хорос";
  • ТОВ "Структум";
  • ТОВ "Центробуд";
  • ТОВ МГК "Черкаси";
  • КВКП "Союз";
  • ТОВ "Топ Трейдінг Лайн тощо;

В самій компанії заявили, що до обшуків ставляться позитивно та добровільно надають всі документи, які вимагають правоохоронці.

"Зазначимо, що компанія надала б слідчим добровільно всі необхідні документи без проведення обшуку. Але такого звернення до компанії від правоохоронців не надходило. З переліку документів, які цікавлять правоохоронців, деякі контракти були предметом перевірки Державної аудиторською служби", – заявили в компанії.

Додамо, що компанія "Укренерго" оскаржує результати аудиту ДАСУ в суді, оскільки вважає, що вони були неправомірними.

Обшуки в будинку нардепа

Раніше ми писали про те, що Служба безпеки України провела обшуки в будинку народного депутата Нестора Шуфрича. Під час них працівники спецслужб змогли знайти доволі велику кількість російської та радянської символіки.

Сам Шуфрич, за словами журналіста Юрія Бутусова, є одним з фігурантів справи російської шпигунської мережі. Її, разом зі співробітником Федеральної служби безпеки Російської Федерації заснував ексдепутат Володимир Сівкович. Також відомо, що в обов'язки Нестора Шуфрича входило розповсюдження російської пропаганди під час виступів на українських, а також на російських телеканалах. До того ж сам нардеп активно просував антиукраїнську політику та був прихильником Кремля.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як СБУ викрила ще дві злочинні схеми у військкоматах. Також ми повідомляли про затримання скандального адвоката.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.