Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Називав Єрмака агентом ФСБ — СБУ затримала скандального адвоката

Розповідаємо деталі про ситуацію зі скандальним адвокатом Сергієм Крижанівським, який активно висловлювався проти української влади

Фото: Сергій Крижанівський/Facebook, Андрій Єрмак/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

Адвокат Крижанівський, який висловлювався проти Єрмака потрапив під арешт

Фото: Сергій Крижанівський/Facebook, Андрій Єрмак/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

За останній час в Україні було затримано доволі багато політичних та суспільних діячів, які працювали на користь Російської Федерації. Нещодавно під арештом опинився і адвокат Сергій Крижанівський, який теж прославився своїми висловлюваннями.

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на співрозмовників у правоохоронних органах.

Що відомо про ситуацію з Крижанівським

Сергій Крижанівський є засновником адвокатського об'єднання "Крижанівський та партнери", крім того, від також є автором YouTube-каналу "Крижанівський-live".

Відомо, що під час своїх ефірів на каналі Сергій Крижанівський активно висловлювався проти українського вищого політичного та військового керівництва. Зокрема, значна частина з його відео були присвячені очільнику Офісу президента України Андрію Єрмаку. В своїх ефірах Крижанівський називав Єрмака державним зрадником, а також звинувачував його у співпраці з ФСБ РФ. Крім того, ексадвокат також закликав своїх підписників (їх у нього 120 тисяч) до повалення теперішньої влади.

Представники Служби безпеки України звинувачують колишнього адвоката та блогера у публічних закликах до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій (ч.2 ст. 109 Кримінального кодексу України). У випадку, якщо його вина буде доведена Крижанівський може отримати до 3 років позбавлення волі.

Янукович та Азаров отримали нові підозри

Раніше ми писали про те, що колишній президент втікач Віктор Янукович, а також експрем'єр-міністр Микола Азаров отримали нові підозру від Офісу генпрокурора України. Зокрема, колишніх політиків звинувачують у підписанні так званих "Харківських угод". Їх було затверджено 21 квітня 2010-го року, саме завдяки цим угодам Чорноморський флот Російсько Федерації отримав змогу залишитись в Криму ще на 25 років.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишніх президента України та очільника уряду", – йдеться у заяві.

Зазначимо, що у випадку, якщо вина політиків буде доведена в суді, то вони можуть отримати до 15 років позбавлення волі.

Раніше ми писали про те, що СБУ проводить обшуки в будинку Нестора Шуфрича. Також ми повідомляли про те, що колишній народний депутат Сергій Поліщук отримав підозру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.