Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Янукович та Азаров отримали нові підозри – у чому ще звинувачують зрадників

Розповідаємо про чергові звинувачення для колишнього президента-втікача Януковича та експрем'єра Азарова

Фото: УНІАН, Віктор Янукович/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Янукович та Азаров отримали підозру у держзраді

Фото: УНІАН, Віктор Янукович/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

З того моменту, відколи Віктор Янукович знаходиться на території Росії, в Україні йому вже було висунуто доволі багато звинувачень. Значна частина із них пов'язана з державною зрадою. На цей раз, окрім Януковича, підозру отримав і колишній прем'єр-міністр Микола Азаров.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

За що втікачі отримали підозри

Колишніх високопосадовців підозрюють у державній зраді. Це пов'язано із "Харківськими угодами", які були підписані 21 квітня 2010 року. Суть цих угод полягає в тому, що Віктор Янукович від імені України підписав документи, згідно з якими продовжив термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України (мається на увазі в Криму та Севастополі) на 25 років. Водночас Азаров звинувачується в тому, що він підписав розпорядження про схвалення урядом "Харківських угод", які допомогли Російській Федерації.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишніх президента України та очільника уряду", – йдеться у заяві.

Зазначимо, що стосовно Азарова та Януковича вже були направлені до суду відповідні акти. Посадовців підозрюють у державній зраді (ч. 2. ст. 28 ч. ст. 1. 111 ККУ). У випадку, якщо вина буде доведена в суді, колишні чиновники можуть отримати до 15 років позбавлення волі.

Служба безпеки висунула підозру нардепу Шуфричу

Раніше ми вже писали про те, що Служба безпеки України провела обшуки у народного депутата Нестора Шуфрича. Під час цих обшуків було знайдено доволі багато речей із символікою Російської Федерації.

Крім того, відомо, що Шуфрич виступав на російських, а також українських телеканалах з метою розповсюдження російської пропаганди. Також, депутат активно підтримував Кремль та весь час просував антиукраїнську політику.

Депутат Нестор Шуфрич, за словами журналіста Бутусова, є фігурантом справи російської шпигунської мережі, яка була створена працівниками ФСБ, а також ексдепутатом Сівковичем.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній депутат Сергій Поліщук отримав підозру у держзраді. Також ми повідомляли, хто з народних обранців втік з країни ще до початку повномасштабного вторгнення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.