Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Непридатна форма для ЗСУ: ексчиновника Міноборони викрили на розтраті майже 1 млрд грн

У СБУ кажуть, що колишнього заступника міністра оборони та його спільника вже було затримано, наразі вони перебувають під вартою

Фото: СБУ

Шаповалова викрили на розтраті майже 1 мільярда гривень

Фото: СБУ

Колишнього заступника міністра оборони викрили на розтраті майже 1 мільярда гривень. За цю суму була придбана неякісна військова форма.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Служби безпеки України.

За даними відомства, вже були зібрані докази злочинної діяльності колишнього чиновника Міністерства оборони України. Він обіймав посаду заступника міністра 2021-го до 2023 року.

У СБУ повідомили, що у 2022 році він у змові зі своїми підлеглими придбав неякісну військову форму в приватної компанії на майже 1 млрд гривень.

"Слідство встановило, що військові ЗСУ не можуть використовувати зазначену форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій", – зазначено в повідомленні.

Про якого чиновника йде мова

Служба безпеки України не вказує прізвища колишнього заступника міністра оборони України, який придбав форму поганої якості. Але джерела видання "Інтефакс-Україна" в правоохоронних органах повідомили, що йдеться про В'ячеслава Шаповалова.

У чому підозрюють ексчиновника

Колишньому заступнику міністра оборони вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань).

У СБУ також кажуть, що про підозру повідомили також і його спільнику — ексвиконувачу обов'язків директора департаменту державних закупівель Міністерства оборони.

Зараз обидва фігуранти скандальної справи перебувають під вартою.

Міноборони придбало обкладинок на 20 млн

Раніше ми писали про ще один скандал, в який потрапило Міністерство оборони. Відомо, що відомство вирішило закупити діловодські папки-обкладинки для ведення обліку військовозобов’язаних. На ці потреби було виділено понад 20 млн гривень.

Відомо, що на таку велику суму коштів буде придбано 7 тисяч обкладинок для папок з елементами захисту (22450000-9) для особових справ:

  • осіб молодшого та старшого офіцерського складу;
  • осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

З огляду на загальну суму виходить, що одна обкладинка для особової справи коштує майже 3 тис. гривень.

Раніше ми писали про дивні тендери, які нещодавно провели в Україні. Також ми розповідали про зміни стосовно проведення тендерів, які запровадив український уряд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.