Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Названі реальні причини: чому насправді звільнили Залужного

Звільнення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного оповите чутками та державними таємницями

Фото: ОП, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Владу

Залужного звільнили з посади Головнокомандувача ЗСУ

Фото: ОП, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Владу

Не так давно стало відомо, що Валерія Залужного звільнили, а на його посаду президент Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського. Про причину звільнення ні Залужний, ні Зеленський не повідомляли, однак одним з варіантів є "системна втома" президента від Залужного.

Про це повідомляє видання OBOZ.UA з посиланням на джерела з Міноборони.

Причиною кадрових змін в керівництві ЗСУ нібито є "системна втома" президента Володимира Зеленського від Залужного, а також низка проблем в армії.

Офіційно називаються проблеми з логістикою, людськими ресурсами та відсутність плану військових дій.

Джерела також стверджують, що Зеленський не був задоволений деякими запитами Залужного до іноземних партнерів, які неможливо реалізувати. Зокрема, колишній очільник ЗСУ надав запит у глави Пентагону Ллойда Остіна 17 мільйонів снарядів. Однак, таку кількість зброї неможливо виготовити навіть за два роки.

За даними джерел, Залужний не зміг досягти бажаних результатів під час кількох операцій. Нездатність Залужного та Зеленського працювати спільно призвела до зміни командування.

Зеленський відправив Залужного у відставку

Раніше ми писали, що 8 лютого відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це вони повідомили у своїх телеграм-каналах.

Зеленський подякував Залужному за два роки захисту України та запропонував йому й надалі бути в команді. Залужний зазначив, що війна постійно змінюється, тому потрібні нові підходи та стратегія.

Водночас Міністр оборони Рустем Умєров подякував Залужному за його досягнення та перемоги під час повномасштабної війни.

Які посади пропонував президент Залужному

Також ми зазначали, що президент Зеленський пропонував Залужному дві нові посади:

  • радник з питань модернізації війська, однак генерал відмовився від цієї пропозиції;
  • посол України в одній з країн НАТО. Цей варіант також не був реалізований, адже послом може бути лише цивільна особа, а звільнення з лав ЗСУ під час воєнного стану неможливе.

Наразі питання про майбутнє Залужного залишається відкритим. Проте залишаються ймовірні сценарії:

  • повернення до ЗСУ на іншу посаду;
  • перехід на роботу в уряді;
  • політична кар'єра.

Яким би не був остаточний вибір Залужного, його внесок в оборону України вже є значним.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як відреагували українці на звільнення Валерія Залужного. Також ми повідомляли про найбільші досягнення армії під керівництвом Залужного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.