Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Відставка генерала: які посади пропонував президент Залужному

8 лютого 2024-го року за рішенням президента України з посади головнокомандувача було звільнено генерала Валерія Залужного

Фото: Zelenskiy/Telegram. Колаж: Pro Владу

Зеленський пропонував інші посади Залужному

Фото: Zelenskiy/Telegram. Колаж: Pro Владу

Валерій Федорович Залужний з липня 2021-го року до лютого 2024-го займав пост головнокомандувача Збройних сил України. Однак генералу тепер запропонували інші посади.

Про це йдеться в матеріалі УП.

Доля Залужного

В матеріалі видання йдеться про те, що під час однієї з розмов президент України Володимир Зеленський запропонував головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному залишитися в команді.

Тому, насамперед він сказав, що генерал може стати радником з питань модернізації війська. Однак, Валерій Залужний від цього відмовився.

Також серед ймовірних варіантів розглядалося можливе призначення Залужного на посаду посла в одну з країн НАТО (зокрема, в ЗМІ фігурувала інформація, що цією країною може стати Великобританія).

Одна не названі джерела в інтерв'ю "Українській правді" розповіли, що його не можна було призначити на цей пост, адже послом може бути виключно цивільна людина. Натомість Залужний – генерал, тому йому потрібно було б звільнитися з війська для того, щоб обіймати посаду посла. Однак під час воєнного стану це неможливо, тому питання щодо майбутнього ексголовнокомандувача й досі залишається відкритим.

Крім того, після розмови з президентом України, 29 січня Валерій Залужний сказав представникам свого штабу, щоб ті шукали нові вакансії, адже невдовзі може відбутися звільнення керівництва.

Звільнення Залужного

Раніше ми писали про те, що 8 лютого 2024-го року президент України Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил.

Спочатку про результати зустрічі стало відомо з телеграм-каналів Залужного та Зеленського.

Зокрема, сам президент сказав, що під час розмови він подякував генералу за два роки захисту України, також вони обговорили оновлення, якого потребує українська армія.

Схожий пост було опубліковано в телеграм-каналі Залужного.

"В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом", – написав колишній головнокомандувач ЗСУ.

Згодом підтвердження інформації щодо звільнення Залужного з'явилося у Міноборони. Офіційний коментар з цього приводу дав очільник відомства Рустем Умєров.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як відреагували українці на звільнення Валерія Залужного. Також ми повідомляли про найбільші досягнення армії під керівництвом Залужного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.