Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Мер Скадовська засудив "Квартал 95": який номер викликав його обурення (відео)

У новорічному випуску актори дозволили собі недоречні жарти про переселенців, зобразивши їх недолугими та неосвіченими

Фото: скриншот/YouTube. Колаж: Pro Владу

Мер Скадовська Яковлєв гнівно висловився про "Квартал 95"

Фото: скриншот/YouTube. Колаж: Pro Владу

Останній концерт студії "Квартал 95" викликав бурю емоцій в українців та спровокував скандал. У новорічному випуску, який транслювали по телебаченню в ніч з 31 грудня на 1 січня, актори показали сценку з переселенкою, зобразивши її негідно. На це гнівно відреагував мер Скадовська Олександр Яковлєв.

Він опублікував пост на офіційній сторінці в Facebook.

Дівчина, яку грала Ірина Гатун, нібито переїхала з тимчасового окупованого Скадовська на Херсонщині та опинилася в Закарпатті. По сценарію українка дуже погано розмовляла рідною мовою та паплюжила слова, намагаючись спілкуватися з місцевим мешканцем. При цьому використовувала вульгарні висловлювання, чим тішила співрозмовника.

На це негативно відреагував мер міста, який засудив дії "Кварталу 95", вимагаючи вибачень перед усіма українцями, яких війна змусила покинути рідні домівки. Також Яковлєв зауважив, що існує хибне уявлення, нібито всі херсонці та жителі області погано говорять українською мовою. Насправді ж ситуація кардинально інша.

"Жарти про "сіськи" зі Скадовська, напевно, комусь здаються дуже дотепними. Але хай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сили вибачитися перед українцями. Знаю, що у нас багато людей були російськомовними, але усі добре розуміють українську і добре говорять", – констатував очільник міста.

У коментарях до посту дуже багато користувачів Facebook підтримали Олександра Яковлєва. Плюс жарти "Кварталу 95" засудив мешканець Скадовська Юрій Антощук. Він зауважив на власній сторінці, що студія принизила всіх скадовчан та виставила їх неосвіченими, некультурними невігласами, які не можуть розмовляти без помилок, бо не знають рідну мову.

"Скадовчанам, як і всім тим, хто вимушений залишатися на лівому березі Дніпра під росіянською окупацією, зараз потрібна підтримка. А якщо хтось вважає, що ці жарти від кварталу смішні – велкам у Херсонську область, посміємося разом",написав він у Facebook.

Колишня акторка "Кварталу 95" втрапила у скандал

Народна депутатка Мар’яна Безугла звернулася до Олени Кравець, яка є не тільки колишньою акторкою студії, але й кумою президента Володимира Зеленського. В мережі з’явилася інформація, нібито з державного бюджету буде виділено 27 млн гривень на створення авторського вечірнього шоу "Тихий вечір".

Мар’яна Безугла зауважила, що Кравець не потрібно настільки "підставляти" президента, беручи участь у тендері. Адже кошти з бюджету необхідно витрачати не на розваги, а на оборону держави та підтримку постраждалих від війни.

Згодом Олена Кравець відреагувала на ситуацію та відповіла, що насправді гроші виділялися на 2023 рік. А цього року шоу закриють, тож жодних витрат на зйомку не буде.

Раніше ми писали, що російська блогерка "засвітилась" на відпочинку в Карпатах і розповідали, як відреагували українці. Також ми повідомляли, що Безугла розлютила мережу новою "ініціативою".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.