Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Гурт "Антитіла" потрапив у скандал з військовим – в чому причина конфлікту

Нацгвардієць Віталій Верес, який втратив очі у боях за Бахмут, звернувся до гурту "Антитіла" з проханням, але отримав відмову в грубій формі

Фото:  instagram.com/antytila_official, Віталій Верес, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Гурт "Антитіла" потрапив у скандал

Фото: instagram.com/antytila_official, Віталій Верес, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Відомий український гурт "Антитіла" потрапив у гучний скандал. Конфлікт спалахнув через намір військового із Нацгвардії використати пісню музиканітв у своєму відеоролику.

Про це розповів сам нацгвардієць Віталій Верес у соцмережі.

Чоловік каже, що воював під Бахмутом, навіть втратив очі у боях за рідну землю, та зняв відео про пережиті жахи війни. Він використав пісню гурту "Антитіла" піід назвою "Фортеця Бахмут" у власному відеоролику. Саме тому звернувся до одного із творців гурту, Сергія Вусика, за відповідним дозволом.

Однак, попри шок та здивування, замість дозволу військовий отримав відмову, та ще й в грубій формі.

"З якої радості ми маємо це робити і давати дозвіл вам викладати наші пісні?" – різко відповів клавішник "Антитіл".

Відео за участі військового, який розповідає про конфлікт із гуртом, швидко набуло популярності у соцмережах. Фанати гурту "Антитіла" висловлювали своє розчарування такою поведінкою та чекали на офіційні пояснення.

Згодом, клавішник "Антитіл" Сергій Вусик, визнав свою провину в тому, що "надто різко" відповів військовому та вибачився за свої слова. Зазначив, що "з самого початку толком не розібрався в ситуації".

"Я визнаю що був не правий. Я жодним чином не хотів образити чи принизити військового. Так, я не розібрався і не заглибився в те, з ким розмовляю, і в силу важких графіків і навали в коментарях під відео чи в особистих повідомленнях, купи ботів, та інших різних особистостей… відповів доволі різко. При цьому, з першого дня публікації, пісня "Фортеця Бахмут" була викладена у вільний доступ для використання без будь-яких заборон. Що легко перевірити", – прокоментував учасник "Антитіл".

Також він запевнив, що музиканти підтримують поранених українських військових по всьому світу.

"Ми також взяли під опіку дітей загиблих наших побратимів. "Антитіла" завжди мали принципову громадянську позицію, і з 2014 року були поруч зі Збройними силами як волонтери, і як військові з 24 лютого 2022 року", – резюмував Вусик.

Скандал за участі Фаріон

Раніше ми писали про те, що мовознавиця Ірина Фаріон знову потрапила в черговий скандал. Вона фактично "здала" російським спецслужбам студента з Криму, який підтримав погляди екснардепки щодо ситуації з українською мовою в лавах ЗСУ.

Хлопець написав на її електронну адресу про те, що не уявляє, як під час звільнення Керчі вийде на вулицю зустрічати українських воїнів, які "говоритимуть капапською". Він скаржиться на те, що не буде знати, що це саме бійці ЗСУ, а "не москалі, які вбралися в українську військову форму".

Але одіозна Фаріон вирішила викласти цей текст у соцмережі, навіть не замалювавши особисті дані студента Максима. Через це, вже дуже скоро у мережі з'явилось відео, на якому сам хлопчина розповідає про ситуацію, яка склалась. Відео виклали спецслужби Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українці відреагували на скандальну заяву Ірини Фаріон щодо бійців "Азову" та Третьої штурмової бригади. Також ми повідомляли, як українці висміяли наміри Олексія Арестовича балотуватися на виборах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.