Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Будівництво скандального парку в Ірпені — яке покарання загрожує колишньому меру

Колишній мер міста Ірпінь зміг розкрасти гроші, виділені на будівництво парку, яке на той час було вже майже повністю завершене

Фото: Facebook Володимира Карплюка, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Колишньому мера Ірпеню загрожує в'язниця від 5 до 8 років

Фото: Facebook Володимира Карплюка, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Колишнього голову міста Ірпінь Володимира Карплюка обвинувачують у розкраданні грошей. "Відмити" кошти йому вдалося на будівництві вже майже повністю зведеного парку.

За даними слідства, ще у 2016 році колишній мер міста уклав договір із комунальним підприємством "Ірпіньжилінвестбуд" (яке й сам контролював). У документі йшлось про створення проєктної документації на будівництво парку "Центральний".

Водночас роботи зі зведення нової зони відпочинку для ірпінців, як виявилось згодом, були вже майже завершені.

Проти Карплюка порушили кримінальну справу. Йдеться про частину 4, статтю 191 Кримінального кодексу України – розтрата майна шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах.

Якщо його провину доведуть у суді, колишньому чиновнику загрожує ув’язнення строком від 5 до 8 років.

Що відомо про справу ексмера

Як відомо, ще в лютому 2020 року Володимиру Карплюку прокуратура вручила обвинувальний акт, а також передала його справу до суду.

За словами очільника Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрія Дмитруня, ексчиновника звинувачують у привласненні та заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Підозра була оголошена Генеральною прокуратурою. Згодом справу передали до Ірпінського відділку поліції. Нею почали займатися прокурори Ірпінського відділу місцевої прокуратури.

Карплюка звинувачують у розтраті 250 тисяч гривень під час будівництва парку "Центральний" в Ірпені.

Що відомо про скандал за участю Щиголя

Раніше ми писали про те, що ексголова Державної служби спеціального зв’язку та захисту потрапив у скандал. Він вже отримав підозру.

20 листопада викрили злочинну групу в складі керівництва Держспецзв'язку. Чиновників підозрюють у розкраданні коштів з держбюджету в розмірі понад 62 млн гривень.

Фігуранти схеми — голова Держспецзв'язку України Юрій Щиголь та його заступник.

Слідство зазначає, що у 2020 році керівництво Держспецзв'язку розробило схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Для "відмивання" грошей ділки залучили дві підконтрольні компанії.

Детективи НАБУ повідомили про підозру в заволодінні коштами у розмірі понад 62 млн гривень голові Держспецзв’язку, його заступникові та іншим службовим особам. Всього у здійсненні злочинів підозрюють групу у складі 6 осіб.

Раніше ми зазначали, які є види хабарництва. Також ми писали, що вигадали в Верховній раді для боротьби з хабарниками.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.