Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

У Росії визначилися з датою президентських виборів: коли знову "голосуватимуть" за Путіна

На сайті Ради федерації вказано, що чергові вибори президента Росії відбудуться 17 березня 2024 року

Фото: Кремль. Колаж: Pro Владу

Вибори в Росіх відбудуться 17 березня 2024 року

Фото: Кремль. Колаж: Pro Владу

У Росії остаточно визначились з датою проведення виборів президента. Голосування відбудеться 17 березня 2024 року.

Про це повідомляє офіційний сайт Ради федерації.

За словами спікера верховної палати парламенту Валентини Матвієнко, цим рішенням Ради федерації Росії дається старт початку передвиборчної кампанії.

Які строки призначення виборів

Згідно з російським законодавством, президентські вибори призначаються Радою федерації у такі терміни:

  • не раніше ніж за 100 днів до голосування;
  • не пізніше, ніж за 90 днів до дати проведення перегонів.

Також Панфілова цинічно заявила, що "виборча система Росії має запас міцності для належного проведення виборів президента".

Кремль стурбований ситуацією

Як ми вже розповідали, аналітики з американського Інституту вивичення війни кажуть, що влада Росії вкрай стурбована ситуацією, що склалася навколо майбутніх виборів.

Про це свідчать низка факторів, зокрема:

  • голова Центральної виборчої комісії Росії Елла Памфілова сказала, що чимало громадян Росії, які залишили країну вже буцімто розпочали "дискредитацію" майбутній виборів президента Росії;
  • Кремль також намагатиметься придушити будь-яке повстання проти виборів президента Росії чи їхніх результатів. Водночас, однією з найбільших загроз під час проведення виборів в Кремлі вважають протести родичів мобілізованих громадян.

Як Європа може відреагувати на голосування

Раніше ми писали про те,що за словами президенти України Володимира Зеленського, країни ЄС повинні належним чином відреагувати на результати виборів в Росії. Також президент вважає, що на цих виборах диктатор Путін вкотре зможе "здобути" перемогу, однак, чи вважати їх легітимними, вирішувати повинні саме країни ЄС.

Також президент зазначив, що з 2014-го року потужних ударів щодо ізоляції країни-агресорки не було.

"І зараз, якщо Путін піде на вибори, і, ймовірно, є великий відсоток цього, і також дуже високий відсоток того, що він переможе. Він же бореться сам із собою. Тому тут "гра" вже буде на боці західних лідерів цивілізованого світу – визнати їх чи ні. До речі, може бути переломний момент – нелегітимність президента Путіна", – додав президент.

Крім того, лідер українців Володимир Зеленський наголосив, що він дуже хотів би, щоб західний світ зрозумів, що результати виборів наврядчи будуть легітимними.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, коли в Росії можуть оголосити проведення масштабної мобілізації. Також ми повідомляли, коли Захід може наважитися ліквідувати Путіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.