Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

В березні може статися переломний момент: Зеленський висловився про вибори в Росії

Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву стосовно майбутніх президентських виборів в Росії

Фото: Скрін, Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

Зеленський зробив заяву про вибори в Росії

Фото: Скрін, Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

В березні 2024-го року в ворожій країні повинні відбутися чергові президентські вибори. За даними багатьох ЗМІ, чинний президент цієї держави, диктатор Володимир Путін може вкотре балотуватися на вибори.

Про те, якою може бути реакція Європи на вибори в країні-агресорці, розповів президент України Володимир Зеленський.

Європа може відреагувати

За словами українського президента Володимира Зеленського, країни Європейського Союзу можуть належним чином відреагувати на результати виборів в Росії. Також президент вважає, що на цих виборах диктатор Путін вкотре зможе "здобути" перемогу, однак, чи вважати їх легітимними, вирішувати повинні саме країни ЄС.

"Ми розуміємо, що вибори в Росії проходять недемократично. Не важливо, як вони відбуваються – всі знають, яким буде результат... Питання до світу: це можуть бути нелегітимні вибори, які світ не визнає", – сказав Зеленський.

Також президент зазначив, що з 2014-го року потужних ударів щодо ізоляції країни-агресорки не було.

"І зараз, якщо Путін піде на вибори, і, ймовірно, є великий відсоток цього, і також дуже високий відсоток того, що він переможе. Він же бореться сам із собою. Тому тут "гра" вже буде на боці західних лідерів цивілізованого світу – визнати їх чи ні. До речі, може бути переломний момент – нелегітимність президента Путіна", – додав президент.

Крім того, у підсумку президент зазначив, що він дуже хотів би, щоб західний світ зрозумів, що результати виборів наврядчи будуть легітимними.

Кремль стурбований ситуацією

Раніше ми писали про те, що за даними аналітиків Інституту вивчення війни, російська влада серйозно стурбована ситуацією, що склалася навколо майбутніх виборів.

Про це свідчить багато факторів. Зокрема, нещодавно Голова Центральної виборчої комісії Росії Елла Памфілова виступила із важливою заявою. Вона сказала, що чимало громадян Росії, які покинули країну вже буцімто розпочали "дискредитацію" майбутній виборів президента Росії.

Крім того, Кремль також буде намагатися придушити будь-яке повстання проти виборів президента Росії чи їхніх результатів. Водночас, однією з найбільших загроз в ході проведення виборів в Кремлі вважають провести родичів мобілізованих громадян. Тому, цю про вже намагаються вирішити.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, коли в Росії можуть оголосити проведення масштабної мобілізації. Також ми повідомляли, коли Захід може наважитися ліквідувати Путіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.