Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Стикаються з безжальними ворогами: в Пентагоні порівняли Україну та Ізраїль

За словами Джона Остіна, США мають надавати допомогу двом країнам, які наразі прагнуть знищити вороги

Фото: ДСНС, Пентагон. Колаж: Pro Владу

Остін порівняв ситуацію в Україні та Ізраїлі

Фото: ДСНС, Пентагон. Колаж: Pro Владу

Україна та Ізраїль наразі стикаються з "безжальними ворогами". Вони прагнуть знищити ці дві країни.

Про це повідомив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, зазначила пресслужба Пентагону 22 листопада.

"І Україна, і Ізраїль стикаються з безжальними ворогами, які прагнуть їх знищити. І ми бачимо, що Іран розпалює конфлікт і в Газі, і в Україні, озброюючи ХАМАС і (російського диктатора Володимира – ред.) Путіна", – зазначив очільник Пентагону.

Ллойд Остін також наголосив на тому, що войовничі диктатори та терористичні угруповання зі всіх сил зараз намагаються підірвати міжнародний порядок у всьому світі.

"Це момент глобального виклику. Але не варто помилятися, Сполучені Штати здатні продовжувати надавати потужну підтримку Україні, так само як і підтримувати Ізраїль у скрутну хвилину", – додав він.

Про що сказав Остін на перед зустріччю "Рамштайні-17"

Очільник Пентагону Ллойд Остін у своєму виступі перед "Рамштайном-17" закликав союзників надати Україні системи протиповітряної оборони. Вони допоможуть захистити нашу країну від ракетних ударів у холодну пору року.

Також він зазначив, що партнери України створили ще одну коаліцію у рамках оборони нашої країни – вона стосується питання надання нових систем ППО.

Байден та Сі Цзіньпін обговорили війну

Раніше ми писали про те, що американський лідер Джо Байден обговорив зі своїм китайським колегою ситуацію, котра наразі склалася в Україні. Під час цієї розмови голова він закликав свого китайського колегу допомогти Україні.

"Ми з президентом Сі також обмінялися думками щодо низки регіональних і глобальних питань, включаючи відмову Росії зупинити жорстоку та агресивну війну проти України та конфлікт в Газі", – сказав Джо Байден під час пресконференції.

На думку аналітика центру "Українська призма" Олександра Краєва, для президента Росії Володимира Путіна такі переговори між Байденом та Сі Цзіньпіном "не означають нічого хорошого", адже таким чином російського диктатора просто відштовхують від розв'язання важливих питань.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як може вплинути зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна на ситуацію в Україні. Також ми повідомляли, хто постачав Росії безпілотники для війни в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.