Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Україна залишиться без допомоги? Байден підписав закон про тимчасовий бюджет США

Президент Сполучених Штатів Америки підписав закон що стосується тимчасового бюджету для Сполучених Штатів

Фото: Joe Biden/Facebook. Колаж: Pro Владу

Байден підписав закон про фінансування

Фото: Joe Biden/Facebook. Колаж: Pro Владу

Обговорення бюджету Сполучених Штатів тривало доволі довгий час. Однак, тепер лідер країни Джо Байден підписав закон про прийняття тимчасово фінансування уряду.

Про це розповіли у Білому домі.

Байден підписав закон

Буквально декілька тижнів назад в ЗМІ активно поширювалась інформація про те, що Сполучені Штати були близькі до "шатдауну" – процесу, коли деякі органи припиняють свою роботу через неспроможність фінансування.

Однак, 16 листопада президент США Джо Байден підписав закон про тимчасове фінансування уряду. Зокрема, таким чином роботу органів США буде продовжено до 19 січня 2024-го року. Тобто, тимчасовий бюджет буде діяти терміном на 3 місяці.

При цьому, варто зазначити, що в законі про тимчасовий бюджет, який був підписаний підписаний президентом Сполучених Штатів взагалі не йдеться про допомогу Україні та Ізраїлю. Однак, таким чином країні вдалося уникнути призупинення роботи багатьох державних органів.

Байден та Сі Цзіньпін обговорили війну

Раніше ми писали про те, що президент Сполучених Штатів Джо Байден, а також лідер Китаю Сі Цзіньпін обговорили ситуацію, яка наразі склалася в Україні. В ході цієї розмови американський лідер закликав свого китайського колегу допомогти Україні.

"Ми з президентом Сі також обмінялися думками щодо низки регіональних і глобальних питань, включаючи відмову Росії зупинити жорстоку та агресивну війну проти України та конфлікт в Газі", – сказав Джо Байден під час пресконференції.

Водночас, аналітик центру "Українська призма" Олександр Краєв розповів про теч що для Путіна такі переговори між Байденом та Сі Цзіньпіном не означають нічого хорошого, адже таким чином російського диктатора просто відштовхують від розв'язання важливих питань.

"Китай готовий домовлятися зі США і не підтримувати Росію. По суті, готовий торгувати російськими інтересами. Росіяни сподівалися на китайську підтримку ще з березня 2022 року, були запити на балістичні ракети, дрони оперативно-тактичного рівня, товари подвійного призначення, і росіяни нічого з цього не отримали", – заявив Олександр Краєв.

Також експерт додає, що такі світові лідери як Китай та США вже не вважають Росію потужною світовою державою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як може вплинути зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна на ситуацію в Україні. Також ми повідомляли, хто постачав Росії безпілотники для війни в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.