Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росія проведе "вибори" на тимчасово окупованих територіях України – що відомо

У Центральній виборчій комісії Росії цинічно заявили, що рішення щодо проведення виборів на окупованих територіях України було схвалене "одноголосно"

Фото: росЗМІ. Колаж: Pro Владу

Росія прводитиме "вибори" на тимчасово окупованих територіях України

Фото: росЗМІ. Колаж: Pro Владу

Президентські вибори в Росії заплановані на 17 березня 2024 року. Кремль збирається провести "голосування" також і на тимчасово окупованій території України.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія Росії.

У відомстві кажуть, що мова йде про ті території, на яких раніше диктатор Володимир Путін нібито запровадив "воєнний стан" (19 жовтня 2022 року президент РФ Володимир Путін підписав так званий "наказ" про введення "воєнного стану" на окупованих територіях України).

Рішення провести вибори й на тимчасово окупованих українських територіях нібито схвалили "одноголосно" на засідання ЦВК 11 грудня.

Російська ЦВК цинічно заявила про те, що нібито провела консультації з представниками Міноборони РФ та ФСБ, а також керівництвом невизнаних "ДНР" і "ЛНР" та тимчасово окупованих частин Запорізької та Херсонської областей.

"Всі сторони консультацій вважають за можливе проведення виборів на території даних суб'єктів Російської Федерації", – зазначають у російській ЦВК.

Вибори в Росії 2024 року

У Росії вибори президента триватимуть три дні з 15 по 17 березня 2024 року. 8 грудня чинний глава Кремля Володимир Путін офіційно заявив про намір знову переобиратися.

Ми розповідали, що згідно з російськими законами, вибори президента призначаються Радою Федерації у такі терміни:

  • не раніше ніж за 100 днів до голосування;
  • не пізніше, ніж за 90 днів до дати проведення перегонів.

Чого бояться в Кремлі

Раніше ми писали, що аналітики з американського Інституту вивчення війни кажуть, що влада Росії вкрай стурбована ситуацією, що склалася навколо майбутніх виборів.

Про побоювання влади Росії свідчать кілька фактів. Зокрема, нещодавно очільниця ЦВК Росії Елла Памфілова сказала, що чимало громадян Росії, які залишили країну, вже буцімто розпочали "дискредитацію" майбутніх виборів президента Росії.

Також аналітики наголосили на тому, що Кремль намагатиметься придушити будь-яке повстання проти виборів президента Росії чи їхніх результатів. Водночас однією з найбільших загроз під час проведення виборів в Кремлі вважають протести родичів мобілізованих громадян.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, коли в Росії можуть оголосити проведення масштабної мобілізації. Також ми повідомляли, коли Захід може наважитися ліквідувати Путіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.