Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Конфлікт набирає обертів: як розвиваються події у Ізраїлі 28 жовтня

На Близькому Сході вже близько трьох тижнів триває військовий конфлікт між палестинським ісламістським воєнізованим угрупованням ХАМАС та регулярною армією Ізраїлю

Фото: Скріншот

Війна в Ізраїлі

Фото: Скріншот

Війна, що триває в Секторі Гази сколихнула весь світ. Однак, наразі події на Близькому Сході не затихають, а навпаки, набирають більших обертів. Нещодавно Ізраїль оголосив про розширення масштабів наземної операції на території анклаву.

Ми зібрали для вас найважливіші події з Сектору Гази.

Росія причетна до війни в Ізраїлі

Нещодавно, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів про те, що Росія без сумнівів причетна до атаки терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Данілов заявив, що про це свідчить зменшення атак на український кіберпростір. Адже за останні три дні, перед тим, як ХАМАС атакував Ізраїль, такі атаки знизились на цілих 70%, що може свідчити про участь Росії у підготовці до нападу на Ізраїль.

Прогрес у звільненні заручників

Деякі дипломатичні джерела розповіли про те, що представниця США у справах Близького Сходу наразі перебуває з візитом у Катарі, де активно обговорюються деталі щодо звільнення заручників з полону терористів.

Один із західних чиновників повідомив, що наразі зберігається оптимізм щодо звільнення заручників, однак, незважаючи на це все, ЦАХАЛ в жодному разі не буде відкладати проведення наземної операції на території анклаву Сектор Гази.

Знищення командира ХАМАС

Крім того, представники ЦАХАЛ розповіли про те, що під час чергової атаки по території Сектору Гази регулярна армія Ізраїлю змогла знищити керівника авіаційної групи ХАМАС Іссама Абу Ракаба. Повідомляється, що його було ліквідовано під час численних авіаційних ударів по Газі.

Також слід додати, що Ракаба відповідав за масовані атаки по території Ізраїлю 7 жовтня. Зокрема, саме він був відповідальний за безпілотники, параплани та протиповітряну оборону.

Ізраїль відкинув заклик ООН

Нещодавно ООН ухвалила резолюцію, яка закликає сторони припинити війну на Близькому Сході. Представники Ізраїлю різко відреагували на таке рішення організації.

Зокрема, постпред Ізраїлю в ООН Гілад Ердан зазначив, що його країна категорично відкидає рішення ООН щодо припинення вогню. Також він зазначив, що організація "втратила свою легітимність" та тим самим "підтримала нацистських терористів".

Нагадаємо раніше ми писали, що відбувалося на території Ізраїлю 27 жовтня. Також ми повідомляли, як розгорталися події на Близькому Сході 26 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.