Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Війна Ізраїлю проти бойовиків ХАМАС триває — які важливі події відбулись 25 жовтня

Розповідаємо, які важливі події відбуваються на Близькому Сході, де триває військовий конфлікт

Фото: Скрин

Війна в Газі

Фото: Скрин

Війна Ізраїлю та палестинського воєнізованого угруповання ХАМАС триває вже більше двох тижнів. Наразі ЦАХАЛ завдає великої кількості авіаударів по території Сектору Газа.

Ми зібрали найважливіші події, що відбувалися в Ізраїлі за добу.

Сенат США вимагає окремі пакети для Ізраїлю та України

Нещодавно стало відомо про те, що представники американського Сенату наголошують на тому, що в країні потрібно окремо голосувати за надання пакетів допомоги Ізраїлю та Україні.

Зазначимо, що думки республіканців стосовно цих законопроєктів дуже сильно розділяються, адже в необхідності прийняти таке рішення сумніваються навіть ті сенатори, які активно підтримують Україну, Ізраїлю та Тайвань.

Ізраїль вимагає відставку генсека ООН

Представник Ізраїлю в ООН заявив про те, що генеральний секретар цієї організації Антоніу Гуттереш повинен піти у відставку. Все через різкі заяви щодо конфлікту на Близькому Сході.

Так, генсек ООН сказав, що атаки ХАМАС не відбувалися "у вакуумі", а "палестинський народ зазнав 56 років задушливої окупації". Однак, слід додати, що незважаючи на такі різкі заяви Гуттереш все ж сказав, що це в жодному разі не виправдовує дії, які вчиняє ХАМАС.

Ізраїль атакував Сирію та Сектор Газа

В ЦАХАЛ повідомили, що у відповідь на запуски ракет зі сторони Сирії вони також завдали ударів по території цієї країни, а точніше по деяких військових об'єктах. Зокрема, армія Ізраїлю атакувала військову інфраструктуру та мінометні установки сирійської армії.

Також повідомляється, що ЦАХАЛ завдав численних авіаударів по тунелю, а також складу зброї на території анклаву Сектор Газа. Тим самим, Ізраїль не дав змоги терористам проникнути на територію держави.

В Ізраїлі різко відповіли ООН

В ООН нещодавно заявили про те, що їм не вистачає пального на проведення можливої місії у Секторі Газа. У відповідь на таку неоднозначну заяву представника цієї організації Ізраїль заявив, що "позичити пальне" можна у терористів ХАМАС.

Також зазначимо, що армія Ізраїлю опублікувала супутникові знімки, на яких видно резервуари з пальним на території анклаву Сектор Газа.

Ердоган розкритикував тих, хто називає ХАМАС терористами

Президент Туреччини Реджеп Ердоган розкритикував країни, які називають радикальне угруповання ХАМАС терористичним. На думку Ердогана, організація є "визвольною групою моджахедів, що борються за захист своєї землі та своїх громадян".

Крім того, Ердоган повідомив про скасування свого візиту до Ізраїлю. Президент Туреччини зазначив, що Анкара мала намір остаточно нормалізувати відносини з Ізраїлем, але він зловжив доброзичливістю турецької сторони і не зробив кроків у відповідь.

Водночас Ердоган наголосив, що Туреччина готова стати країною-гарантом палестинської сторони у врегулюванні конфлікту з Ізраїлем.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відбувається в Ізраїлі 24 жовтня. Також ми повідомляли, як розгортаються події у Секторі Газа 23 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.