Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Боротьба з тероризмом триває: що відбувалось в конфлікті ХАМАС та Ізраїлю протягом 23 жовтня

Війна між палестинським ісламістським воєнізованим угрупованням ХАМАС та Ізраїлем триває вже більш як два тижні

Фото: Скрин

Ситуація в Секторі Гази

Фото: Скрин

Палестинські терористи ХАМАС завдали великої шкоди Ізраїлю за час конфлікту на Близькому Сході. Однак значна кількість громадян цієї країни й досі знаходиться у полоні терористів.

Ми зібрали для вас найважливіші події з Ізраїлю за добу.

Чи може Ізраїль скасувати наземну операцію

Речник ЦАХАЛ, підполковник Джонатан Конрікус заявив, що армія Ізраїлю все ж може відмовитися від проведення наземної операції на території Сектору Гази. Однак для цього потрібно, щоб терористи пішли на поступки.

Зокрема, за його словами, якби палестинські бойовики добровільно вийшли зі своїх укриттів та звільнили всіх заручників, що перебувають в їхньому полоні, тоді, ЦАХАЛ може відмовитись від операції в Газі.

США тиснули на Ізраїль

Також стало відомо про те, що американське керівництво тиснуло на владу Ізраїлю, вимагаючи від них тимчасово відкласти наземне вторгнення до Сектору Гази.

Це пов'язано з тим, що у сторін, які ведуть переговори щодо звільнення заручників, є помітний прогрес. Тому, на думку американців, наземне вторгнення наразі здійснювати не можна. Також відомо, що участь у переговорах щодо заручників приймає Катар.

Скільки може тривати операція в Газі

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант зробив важливу заяву, що стосується проведення наземної операції на території анклаву Сектор Гази. Він зазначив, що така операція ЦАХАЛу на території палестинських бойовиків може тривати місяць, два місяці, а можливо й три місяці.

Також він пояснив, що це має бути останній маневр за участю військ Ізраїлю на території анклаву. Все через те, що ЦАХАЛ має наміри повністю ліквідувати палестинське угруповання ХАМАС. Крім того, він зазначив, що для початку, терористи зустрінуться з бомбами ВПС, а вже потім з піхотою і бронетехнікою.

Лідери Франції та Нідерландів відвідають Ізраїль

Також нещодавно стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон, а також прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вже найближчим часом планують відвідати Ізраїль.

Відомо, що цей візит глави держав зроблять для того, щоб продемонструвати Ізраїлю свою підтримку. Також зазначимо, що Макрон та Рютте проведуть зустрічі з чинним прем'єр-міністром країни Біньяміном Нетаньягу.

Зазначимо, що раніше Ізраїль відвідали президент США, прем'єр-міністр Британії, а також канцлер Німеччини.

Ізраїль обіцяє Сектору Гази "смертоносну атаку"

Армія Ізраїлю має намір провести наземну операцію в Секторі Газа, це буде "смертоносна атака", повідомив міністр оборони країни Йоав Ґаллант.

Після огляду району біля узбережжя Гази разом із військово-морськими силами Ізраїлю Ґаллант сказав військовослужбовцям, що вони повинні "зберігати готовність до наступу, тому що він буде".

"Ми ретельно готуємося. Це буде смертоносна атака. Це буде комбінована атака з суходолу, моря і повітря. Робіть свою роботу, готуйтеся, ми вас направимо", – заявив Ґаллант.

Зазначимо, що наразі Ізраїль проводить повітряну операцію в Газі.

Раніше ми писали, які важливі події відбувалися в Ізраїлі 20 жовтня. Також ми повідомляли, як розгортаються події на Близькому Сході на 13-й день війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.