Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Війна Ізраїлю з ХАМАС: що відбувається на Близькому Сході 18 жовтня

Розповідаємо, які важливі події відбуваються у конфлікті між палестинським воєнізованим угрупованням ХАМАС та Ізраїлем

Фото: Скрин, Pexels. Колаж: Pro Владу

Ситуація в Ізраїлі

Фото: Скрин, Pexels. Колаж: Pro Владу

Війна в Ізраїлі триває вже 12 днів. За цей період в країні та в анклаві Сектор Гази було вбито доволі велику кількість місцевих жителів, однак бойові дії не затихають, а місцями стають навіть більш напруженими.

Ми зібрали для вас головне про війну Ізраїлю проти ХАМАС 18 жовтня.

Удар по лікарні в Газі

17 жовтня увечері на території анклаву Сектор Гази пролунав потужний вибух. Місцева влада одразу ж виступила з заявами про те, що цього удару завдали представники ЦАХАЛу, однак, армія Ізраїлю стверджує, що це є неправдою.

За словами представників ЦАХАЛу, удар по християнській лікарні в центральній частині Гази завдали представники палестинського ісламістського угруповання "Ісламський джихад".

Також додамо, що лікарі знищеного закладу одразу після удару по лікарні записали відеозвернення на фоні загиблих жителів, внаслідок цієї атаки. Вони звинуватили в цьому сусідню країну. Однак, жодної інформації, що удару завдали представники армії Ізраїлю немає.

Байден прибув до Ізраїлю

Зранку 18 жовтня стало відомо про те, що до Ізраїлю з візитом прибув президент Сполучених Штатів Джо Байден. Зокрема, за даними деяких ЗМІ, головна ціль Байдена – продемонструвати солідарність з Ізраїлем в такі тяжкі часи.

Крім того, президент Сполучених Штатів закликає ворогів Ізраїлю не вступати у війну та не допомагати ХАМАСу. Також очільник Білого дому в ході цього візиту може зустрітися з родинами осіб, що перебувають у заручниках ХАМАСу.

ХАМАС може відпустити заручників

Представники палестинського ісламістського угруповання ХАМАС заявили, що вони готові відпустити заручників, які знаходяться в їхньому полоні та були захоплені ще в перші дні війни з Ізраїлем. Однак на такий крок терористи готові піти лише в тому випадку, якщо ЦАХАЛ припинить завдавати удари по території Сектору Гази. Таким чином, вони можуть відпустити всіх громадян Ізраїлю вже за годину.

В ХАМАСі також додали, що наразі не всі заручники, які були захоплені в перші дні війни, знаходяться у бойовиків. Вони це пояснили тим, що деякі з полонених наразі перебувають у представників іншого терористичного угруповання "Ісламський джихад", також частина з них знаходиться в полоні у "опортуністів з Сектора Гази".

Нагадаємо, раніше ми писали, чому Радбез ООН не прийняв резолюцію Росії, яка стосується перемир'я між Ізраїлем та ХАМАСом. Також ми повідомляли, що сказав Джо Байден про цей конфлікт на Близькому Сході.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.