Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

У Секторі Гази дуже гаряче? Як розгорталась війна між ЦАХАЛ та ХАМАС 27 жовтня

Військовий конфлікт, який триває на Близькому Сході вже більш як пів місяця все ще продовжується

Фото: Скріншот

Ситуація в Газі

Фото: Скріншот

Війна в Секторі Гази все ще триває. Армія оборони Ізраїлю завдає великої кількості ударів по території анклаву, однак представники терористичне угруповання ХАМАС також дають відповідь.

Ми зібрали для вас найважливіші події з Ізраїлю 27 жовтня.

Рейд в Газу

Армія оборони Ізраїлю повідомила про те, що вночі їм вдалося знову здійснити рейд на територію анклаву Сектор Гази. Із заяв офіційного представництва ЦАХАЛ стає відомо, що бійці 36-ї дивізії армії Ізраїлю увійшли до Гази.

Як повідомляється, там вони перебували всього лише декілька годин, тим не менш, за цей час було атаковано чимало об'єктів терористичного угруповання ХАМАС. Також слід додати, що деяких терористів вдалося ліквідувати.

ХАМАС обстріляв Ізраїль

Також слід додати, що бойовики терористичного угрупованню ХАМАС, якому протистоїть Ізраїль, ввечері 26 жовтня здійснили масований обстріл по території країни.

Зокрема, ХАМАС завдав ударів по центральній частині країни. В тому числі постраждало і місто Тель-Авів. Також слід додати, що повітряна тривога лунала у Петах-Тикві, Рішон-Леціоні, Реховоті, Холоні, а також в інших містах.

Ізраїль звернувся до Росії

Російська влада запросила так звану владу ХАМАС до Москви, де вони повинні зустрітися з представниками Міністерства закордонних справ.

В той же час, в Ізраїлі звернулися до російського керівництва, заявивши, що вони не не повинні зустрічатися з лідерами ХАМАС, адже ті є терористами. Також представник МЗС Ізраїлю Ліор Хаят додав, що керівництво ХАМАС є винуватцями у смертях понад 1400 жителів Ізраїлю.

Мирна конференція щодо війни в Ізраїлі

Нещодавно в Євросоюзі заговорили про можливе проведення мирної конференції щодо конфлікту на Близькому Сході, який триває між Ізраїлем та ХАМАС. Президент Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що це питання вже було обговорено під час зустрічі в Єгипті.

Однак, високопоставлений політик заявив, що у тому випадку, якщо мирна конференція буде проведена, представники ХАМАС не зможуть взяти участь в ній, адже ХАМАС – це терористична організація.

Ізраїль розширив наземну операцію

Увечері 27 жовтня війська Ізраїлю вирішили розширити масштаб проведення наземної операції в Сектори Гази, зазначив представник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

Військовий звернув увагу на те, що протягом останніх годин інтенсивність атак на Сектор Гази збільшилась. Саме після цього сухопутні війська незабаром розширять свою наземну діяльність проти бойовиків.

"Військово-повітряні сили дуже активно атакують підземні цілі та терористичні інфраструктури. Після наступальної діяльності, яку ми провели в останні кілька днів, сьогодні ввечері наземні сили розширюють свою активність", – сказав Хагарі.

Представник ХАМАС уточнив, що Ізраїль продовжує атакувати місто Гази та його околиці. Крім того він закликав його жителів рухатися на південь.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 26 жовтня ізраїльські танки ввійшли на територію Сектору Гази. Також ми повідомляли, які важливі події відбувалися на Близькому Сході 25 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.