Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ізраїльські танки вже в Секторі Гази? Що відбувалось на Близькому Сході 26 жовтня

Розповідаємо, які події відбуваються на Близькому Сході, де вже тривалий час йде війна

Фото: Скрин

Ситуація в Газі

Фото: Скрин

Напружений конфлікт між палестинським ісламістським воєнізованим угрупованням ХАМАС та армією Ізраїля триває більш як два тижні. За цей час сталося чимало важливих подій, однак ситуація досі нестабільна.

Ми зібрали для вас найважливіші події на Близькому Сході 26 жовтня.

Накладання вето на резолюцію США

Під час засідання Ради безпеки ООН, три країни, серед яких Росія, Китай та ОАЕ, наклали вето на резолюцію Радбезу, яка була розроблена представництвом Сполучних Штатів Америки в цій організації.

Слід зазначити, що суть цієї резолюції полягала в тому, щоб розв'язати всі питання, пов'язані з гуманітарною кризою на території Сектору Гази, однак через те, що деякі держави проголосували проти – на резолюцію було накладено вето.

Палата представників США підтримала Ізраїль

Щойно нижня палата Конгресу відновила свою роботу після блокування, конгресмени прийняли доволі важливе рішення щодо допомоги Ізраїлю.

Зокрема, було ухвалено резолюцію, яка стосується підтримки Ізраїлю. За цей документ свої голоси віддали 412 конгресменів, однак, також були й ті, які проголосували проти.

Макрон висловився про операцію в Газі

Під час свого виступу у столиці Єгипту – Каїрі, президент Франції Еммануель Макрон розповів, що вважає повномасштабне вторгнення Ізраїлю на територію Сектору Гази помилковим.

Політик додав, що такі дії можуть дуже сильно зашкодити місцевому населенню, а також, за словами Макрона, Ізраїль може залишитися без довгострокової безпеки. Також французький очільник висловився з приводу гуманітарної допомоги, заявивши, що вона має без жодних проблем заходити в Газу.

Ізраїль завдав удару по території Лівану

Ввечері, 25 жовтня, представники Армії оборони Ізраїль завдали потужного удару по території Лівану, де перебуває ісламістське воєнізоване угруповання "Хезболла".

В ЦАХАЛ пояснили, що цього удару було завдано у відповідь на атаки "Хезболли", адже перед цим бойовики випустили по Ізраїлю ракету типу "земля-повітря". Також слід зазначити, що частину ракет, які випускають бойовики "Хезболли", ЦАХАЛ успішно перехоплює.

Рейд в Секторі Гази

Представники армії Ізраїлю повідомили, що 26 жовтня вони здійснили рейд у північній частині Сектору Гази. Зокрема, відомо, що в ході цієї операції ЦАХАЛ використовував піхоту, а також техніку.

Також там додали, що цей рейд є частиною підготовки до наступних етапів війни. В рамках операції було завдано ударів по об'єктах інфраструктури та позиціях запуску протитанкових керованих ракет.

Бойовики ХАМАС прибули до Москви

Міністерство закордонних справ Росії підтвердило 26 жовтня, що в Москві з візитом перебуває делегація радикального палестинського угруповання ХАМАС, передає російська служба Радіо Свобода.

Раніше про це повідомляли російські медіа. Зокрема, наголошувалося, що делегацію очолює член політбюро ХАМАС Абу Марзук.

"Можу сказати та підтвердити, що представники палестинського руху перебувають з візитом у Москві", – сказала на брифінгу представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

Яка реакція Ізраїлю на візит ХАМАСу до Москви

Міністерство закордонних справ Ізраїлю засудило рішення російської влади прийняти в Москві делегацію угруповання ХАМАС.

МЗС Ізраїлю закликало російську владу "негайно вигнати терористів ХАМАСу".

"ХАМАС – терористична організація, гірша за "Ісламську державу". Руки ватажків ХАМАС заплямовані кровʼю понад 1400 ізраїльтян, які були зарізані, вбиті, розстріляні та спалені. Вони несуть відповідальність за викрадення понад 220 ізраїльтян, включно з немовлятами, дітьми, жінками та літніми людьми. Ізраїль розглядає запрошення ватажків ХАМАС до Москви як негідний крок, який дає попутний вітер терору та легітимацію звірствам терористів ХАМАС", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що відбувається в Ізраїлі 25 жовтня. Також ми повідомляли, якою є ситуація на Близькому Сході 24 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.