Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Важливе розпорядження Зеленського опублікували з помилкою — що не так із документом

Користувачі мережі обурились через прикру орфографічну помилку в розпорядженні президента України Володимира Зеленського

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Українців обурила помилка на сайті Офісу президента

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

На сайті Офісу президента України з’явився склад делегації для участі у переговорах щодо гарантій безпеки для нашої держави. Групу очолив голова ОП Андрій Єрмак.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Однак уважні користувачі мережі дочитали до кінця перелік прізвищ представників делегації та знайшли у ньому прикру орфографічну помилку.

Виявляється, крім того, чому до складу делегації не включили головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, українців турбує й правильна назва посади Ігоря Баранецького, адже на офіційному сайті Офісу президента вона написана із помилкою.

"Баранецький Ігор Олегович – заступник завищувала виділу євроантантичної інтеграції та міжнародної безпеки Департаменту з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Офісу президента України", – йшлося на сайті.

Така помилка у важливому офіційному документі Офісу президента викликала неабияке обурення серед українців.

Пропонуємо подивитись, що писали користувачі мережі.

Проте. через короткий проміжок часу помилку в назві посади Баранецького виправили.

Зеленський підписав новий закон

Раніше ми писали про те, що в нашій країні істотно змінили правила нарахування виплат для родин військових. Бійці ЗСУ отримали змогу самостійно визначати, хто отримає одноразово гроші від держави у випадку їхньої смерті. Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський 28 грудня.

Згідно з документом, право скласти особисте розпорядження на випадок своєї загибелі (смерті) про виплату одноразової грошової допомоги надається таким категоріям:

  • особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту;
  • військовослужбовцям, військовозобов’язаним або резервістам (призваним на навчальні, перевірочні та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві);
  • працівникам об’єктів критичної інфраструктури;
  • державним службовцям;
  • посадовим особам місцевого самоврядування;
  • поліцейським.

Цікавим є те, що відповідно до нового закону, ці категорії громадян зможуть визначати, кому та в яких відсотках виплачуватиметься одноразова грошова допомога у випадку їх смерті або загибелі.

Раніше ми розповідали, що в Офісі президента не підтримали рішення щодо плати за бронь для військовозобов'язаних. Також ми зазначали, що журналіст розповів, яким був початок війни для Зеленського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.