Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

В Криму затримали адвоката, який захищав українців – що про нього відомо

Розповідаємо про дивне затримання російського адвоката Олексія Ладіна, який допомагав українцям

Фото: Alexey Ladin/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

В Криму затримали адвоката

Фото: Alexey Ladin/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

Затримання російських опозиціонерів чи інших осіб, що виступають проти наративів Кремля не є рідкістю. Нещодавно стало відомо про ще один такий випадок. На цей раз постраждав відомий адвокат Олексій Ладін.

Про це повідомляє видання "Ґрати".

Що відомо про Ладіна

Олексій Ладін – відомий російський адвокат, який захищав українських військовополонених, громадських активістів та політичних в'язнів, яким Росія намагалась приписати чимало звинувачень.

13 жовтня, близько о 4:30 Олексій Ладін приїхав до міста Сімферополь, де повинно було відбутися засідання щодо обрання запобіжного заходу жителю Ялти, якого росіяни звинувачують у зберіганні вибухівки. Проте, після того, як відомий адвокат приїхав до Сімферополя, його було одразу затримано. В той же час, росіяни провели обшуки в його будинку.

Наразі відомо, що Ладіна звинувачують у дискредитації армії Росії. Все це через нещодавній пост у соцмережах, однак, точної інформації щодо цієї ситуації немає. Також відзначимо, що після затримання, окупанти одразу ж забрали Ладіна з собою. Зараз його місце перебування невідоме.

Також додамо, що зараз Ладін захищає мелітопольського активістка, якого звинувачують у теракті.

Експрезидент та експрем'єр-міністр отримали нові підозри

Раніше ми писали, що колишній президент та колишній прем'єр-міністр України отримали нові підозри щодо злочинів, які вони здійснювали під час свого перебування при владі.

Колишніх високопоставлених чиновників звинувачують у державній зраді. Все через знамениті "Харківські угоди", які були підписані колишнім президентом-втікачем та згодом схвалені Миколою Азаровим. Згідно із цими угодами, Чорноморський флот армії Росії отримав змогу знову перебувати на території України.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишніх президента України та очільника уряду", – йдеться у заяві.

У випадку, якщо вина Януковича та Азарова буде доведена, колишні високопосадовці зможуть отримати до 15 років позбавлення волі. До того ж, раніше вони вже отримали доволі багато звинувачень.

Нагадаємо, раніше ми писали про підозру нардепу Шуфричу. Також ми повідомляли, що підозру у державній зраді отримав і екснардеп Сергій Поліщук.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.