Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

У декларації Гетманцева знайшли схему з орендою квартири у Франції – деталі

Фірма матері нардепа Гетманцева здає в оренду квартиру його дружині та дітям

Фото: Facebook/Данило Гетманцев. Колаж: Pro Владу

У декларації нардепа виявили схему з орендою нерухомості

Фото: Facebook/Данило Гетманцев. Колаж: Pro Владу

Декларація про доходи нардепа Данила Гетманцева, голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, викликала негативну реакцію у користувачів Мережі. З'ясувалося, що його дружина та сини живуть у Франції в елітній квартирі, що належить компанії, власницею якої є мати нардепа.

Про це зазначено в Єдиному державному реєстрі декларацій.

У декларації Гетманцев зазначив, що його родина тимчасово проживає у Франції. Квартира площею 146 квадратних метрів належить компанії Les Hauts D'Esmeralda, зареєстрованій у департаменті Верхня Савойя. Бенефіціаром цієї компанії є Олена Гетманцева – матір нардепа.

Варто зазначити, що декларація Гетманцева загалом доволі скромна. Він задекларував два годинники Rolex і Franck Muller, колекцію картин XX – XXI століття (вартість не вказана), а також автомобіль Toyota Avalon 2008 року випуску, який належить його дружині.

Родина Гетманцева також має заощадження:

  • 511 228 грн – на рахунках нардепа;
  • 5 628 євро – на рахунках його дружини.
  • 20 000 євро та 35 300 доларів – готівка нардепа;
  • 10 000 доларів – готівка його дружини.

Що вказав у декларації голова НБУ Пишний

Раніше ми писали, що згідно з даними декларацій, голова Національного банку України Андрій Пишний та колишній керівник "Укроборонпрому" Роман Романов є діловими партнерами. Їхні дружини володіють частками в одному з підприємств, зареєстрованих у Херсоні.

Дружина Пишного, Людмила, володіє 24,97% у ТОВ "Планета РС Київ". Це підприємство належить ТОВ "Планета РС" та киянкам Балнур Байзаковій та Людмилі Романовій, дружині Романа Романова.

Цікаво, що співвласницею херсонського бізнесу дружина Пишного стала у вересні 2020 року. На початку жовтня того ж року наглядова рада державного Ощадбанку ухвалила рішення про припинення повноважень Пишного.

Роман Романов у 2014-2018 роках за часів президентства Петра Порошенка очолював держконцерн "Укроборонпром". Станом на 2023 рік Романов проживав у США і займався там бізнесом. Андрій Пишний приблизно в ті ж роки, з 2014 до 2020, був головою правління АТ "Ощадбанк". 7 жовтня 2022 року Верховна Рада призначила Андрія Пишного головою Національного банку.

У біографіях Пишного і Романова є і момент, що їх об'єднує. У 2010 році Пишний у партії "Фронт змін" очолював комітет партійного контролю, а Роман Романов – Херсонську обласну організацію партії та був депутатом облради.

Нагадаємо, сім'я "Юзіка" отримала право на користування квартирою за кордоном. Також ми писали, що Денис Шмигаль оприлюднив декларацію про доходи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.