Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Суд Колорадо заборонив Трампу брати участь у президентських виборах: в чому причина

Верховний суд штату Колорадо ухвалив рішення вилучити Дональда Трампа зі списку кандидатів на президентських виборах 2024 року

Фото: Facebook/Дональд Трамп, Pexels. Колаж: Pro Владу

Трамп не зможе взяти участь у виборах

Фото: Facebook/Дональд Трамп, Pexels. Колаж: Pro Владу

Експрезидент США Дональд Трамп не зможе брати участь у наступних виборах. Суд дійшов такого висновку за невеликої переваги голосів (4:3).

Про це пише CNN.

Рішення було ухвалене через роль Трампа у подіях 6 січня 2021 року, коли його прихильники штурмували Капітолій США. Суд дійшов висновку, що Трамп підбурював до насильства проти уряду США, що є порушенням Конституції.

Це рішення є історичним, оскільки це перший випадок, коли кандидат у президенти США був позбавлений права балотуватися на основі статті Конституції, яка забороняє посадовим особам, які брали участь у "заколоті або повстанні", обіймати державні посади.

Рішення суду стосується лише республіканських праймеріз у штаті Колорадо, які відбудуться 5 березня 2024 року. Однак воно, ймовірно, також вплине на статус Трампа на загальних виборах 5 листопада.

Кампанія Трампа назвала рішення суду помилковим і недемократичним і заявила, що воно буде оскаржене у Верховному суді США.

Варто зауважити, таке рішення прийнято лише в Колорадо. Водночас ідея викреслити Трампа із виборчих бюлетенів не обвінчалася успіхом в інших американських штатах.

Політика Трампа може змінити хід війни в Україні

Раніше ми писали, що американський політолог, філософ і письменник Френсіс Фукуяма вважає, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах у США у 2024 році матиме катастрофічні наслідки для України та Європи.

Фукуяма заявив в інтерв'ю Радіо Свобода, що Трамп не хоче підтримувати Україну і на боці Росії. Він також погрожував вивести США із НАТО, що буде загрозою не лише для України, але й всієї Європи.

"Якщо Трамп буде переобраний, це буде означати, що він готовий дозволити Росії перемогти в Україні. Це буде означати, що він готовий до того, щоб Росія продовжувала свою агресію проти інших країн Європи", – сказав Фукуяма.

Фукуяма також заявив, що війна в Україні може мати два сценарії.

Перший сценарій – перемога України. У цьому випадку, за словами Фукуями, це буде означати, що ліберальна демократія має силу та рішучість захищати себе. Це буде свідчити про те, що демократії можуть протистояти агресії авторитарних режимів.

Другий сценарій – перемога Росії. У цьому випадку, за словами Фукуями, це буде означати, що подібна агресія того варта. Це буде свідчити про те, що держави, які прагнуть до експансії, можуть досягти своїх цілей, якщо вони готові вдатися до насильства.

Фукуяма також заявив, що в російському суспільстві зараз панує сильний націоналізм. Цей націоналізм підтримується не лише режимом Путіна, але й багатьма росіянами, які живуть за кордоном.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін висловив підтримку Трампу. Перший назвав американську політичну систему "гнилою", адже уряд США переслідує Трампа через підозру в чималій кількості злочинів. Також ми писали, що племінниця Трампа заявила, що він "здав" Путіну Ізраїль.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.