Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Шикарне обійстя з виходом до води — яке майно знайшли у головного поліціянта Київщини

Журналісти зазначають, що зводити маєток генерал почав ще у 2014 році, коли він обіймав посаду заступника голови міліції на Волині

Фото: Нацполіція, УНІАН, скрін з відео Громадського. Колаж: Pro Владу

Анатолій Щадило почав зводити розкішне обійся ще в 2014 році

Фото: Нацполіція, УНІАН, скрін з відео Громадського. Колаж: Pro Владу

Чинний голова поліції Київщини Анатолій Щадило володіє розкішним маєтком. Його будівництво було розпочате ще у 2014 році, після перемоги Євромайдану.

Про це йдеться у розслідуванні hromadske "Поліцейський парадайз".

Журналісти з'ясували, що площа маєтку голови поліції Київської області 250 метрів. Там є шикарна лазня, тенісний корт та елінг (споруда на березі моря, річки, озера, обладнана для будівництва або ремонту суден).

Hromadske виявило у генерала поліції статків на десятки мільйонів гривень.

Відомо, що Анатолій Щадило почав зводити своє розкішне обійстя ще у 2014 році, тоді він працював заступником голови міліції Волинської області Олександра Терещука.

У декларації поліціянт указав три ділянки на 50 соток у селі Проців під Києвом смішною вартістю у 300 тисяч гривень. Зараз поруч із маєтком генерала ділянку під забудову можна придбати не менше ніж за 20 тисяч доларів.

Єдине, чим можна пояснити таку дешеву вартість земельних ділянок Щадила — їхнє формальне призначення. Це землі для індивідуального або колективного садівництва, вони не призначені для забудови.

Попри це, журналісти зафіксували на ділянках Щадила лазню, елінг, гостьовий будинок, тенісний корт, гараж та власний пірс.

Строки зведення маєтку

ЗМІ з'ясували, що будівництво шикарного комплексу тривало не один рік поспіль, зокрема:

  • із грудня 2013 року по липень 2014 року, в розпал Революції Гідності, ділянки почали з'являтися у власності родини Щадила;
  • на початку 2014 року заклали фундамент майбутнього маєтку. Його і решту будівель звели за 2,5 роки;
  • у 2016-2017 роках будівництво виглядає завершеним.

Водночас визначити, скільки саме коштів голова поліції Київщини витратив на зведення маєтку, оцінити зараз вкрай складно. Однак подібні маєтки можна зараз придбати як мінімум за 10-15 мільйонів гривень.

Що вказав у декларації Дмитро Кулеба

Як ми писали, вже з 10 грудня українці чиновники почали публікувати декларації про власні статки. Зокрема, чинний голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба задекларував за 2022 рік 1,337 млн гривень доходів:

  • 1,249 млн гривень – зарплата;
  • 316 тисяч гривень — на банківських рахунках;
  • 42 тисяч євро — готівкою.

Також відомо, що чиновник має дві квартири в Києві. Перша — 52,9 кв. м, друга (у співвласності з дружиною та дочкою) — 125,7 кв. м.

Дружина політика володіє автомобілем Tesla Model 3 2021 року випуску.

Також ми повідомляли, що деяким українцям дозволять не декларувати доходи. Нагадаємо, декларування може бути введено для всіх українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.