Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Здавати декларацію будуть всі? Данілов шокував своєю заявою

Розповідаємо про новий законопроєкт, який розглядають у Верховній Раді

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Владу

Данілов розповів про декларації для всіх українців

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Владу

Останнім часом в Україні достатньо багато говорять про відновлення декларування для українських чиновників. Але нещодавно з'явилася інформація про те, що таке декларування може бути введено для всіх українців.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Які нововведення можуть запровадити

За словами секретаря Ради національної безпеки й оборони, зараз нардепи розглядають законопроєкт, згідно з яким декларування буде відновлено, але в такому випадку надавати інформацію про свої доходи повинні будуть фактично всі українці. Особливо це стосується тих громадян, які хочуть отримати допомогу від держави.

"Будь ласка, здайте декларацію. Тоді ми будемо жити всі цивілізовано. Це має бути обов'язкова норма, що, до речі, є в абсолютній більшості цивілізованих країн. Нічого тут такого лячного немає, я звітуюся вже певний проміжок часу, перебуваючи на тих чи інших посадах. Повірте, це не так складно, але це дуже полегшує життя на потім", — йдеться у заяві Данілова

Свої слова Олексій Данилов пояснює тим, що згідно з Конституцією України всі громадяни рівні, відповідно, подавати інформацію про свої доходи також мають усі.

Прийняття закону про електронне декларування

Раніше ми вже писали про те, що депутати Верховної Ради змогли проголосувати за законопроєкт про електронне декларування. В ході голосування вони додали чотири правки, але одна з них була відхилена. Зокрема, в документі були такі правки:

  • про повторну перевірку майна, яке вже задекларували на кілька років і перевірили;
  • уточнення переліку посадових осіб, які підпадають під антикорупційне законодавство;
  • щодо вказання майна в різних розділах декларації та визначення таких дій як злочинів;
  • про відкриття публічних електронних декларацій.

Перші три правки були прийняті народними депутатами, проте остання була відхилена. Таким чином, відкриття публічних електронних декларацій на цьому етапі не відбудеться.

Нагадаємо, раніше ми писали про десятки тисяч корупціонерів в Єдиному реєстрі. Також ми повідомляли про зміни, які чекають на ФОПів у вересні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.