Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росія планує побудувати тунель біля Кримського мосту – яка країна допомагатиме ворогу

Журналісти розповіли, що Росія має наміри побудувати тунель зі своєї материкової території до півострова Крим

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Китай може допомогти Росії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Кримський півострів знаходиться під окупацією Росії вже доволі тривалий час. При цьому, нещодавно стало відомо про те, що ворожа країна хоче побудувати тунель з материкової території до півострова Крим.

Про це пише видання The Washington Post.

Тунель до Криму

Нещодавно журналісти відомого американського видання розповіли про те, що окупанти намагатимуться побудувати тунель, що прокладе шлях з материкової Росії до Кримського півострову. Таким чином вони намагатимуться зробити захищений від можливих українських атак транспортний маршрут.

Такі дії росіян пов'язані з тим, що Керченський міст, який росіян незаконно побудували ще декілька років, тому доволі часто зазнає атак з боку України. Тому, вони бажають зробити більш безпечний маршрут.

Важливо, що допомогти в цьому окупантам може Китай, адже їхні бізнесмени вже неодноразово обговорювали будівництво тунелю до Криму. Таким чином, Росія може стати більш залежною від підтримки Китаю.

Варто додати, що головною ціллю росіян в цьому питанні є збереження Кримського півострову, який був незаконно захоплений ще у 2014-му році. До того ж росіяни бояться обстрілів з боку Збройних сил України.

На які країни може напасти Росія

Раніше ми писали про те, що за словами голови Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка, окупанти можуть спробувати розв'язати нові війни в декількох країнах, зокрема, серед них присутня Молдова та країни Балтії.

"Наразі пріоритет – Молдова і країни Балтії: Литва, Латвія, Естонія: вся західна частина колишнього СРСР. Кремль уже розпочав таку роботу. Привід – порушення прав російськомовних (передусім Латвія, Естонія). Москва вже волає про утиски російськомовних у Балтії та право народів на самовизначення", – зазначив представник Служби зовнішньої розвідки.

Також Литвиненко зазначив, що наразі в країнах Європейського Союзу присутні російські агенти. Вони створюють там бізнес, НГО, а також інші організації, адже саме завдяки цьому їм вдасться отримати ширший доступ до європейських урядів.

Розвідник додав, що ця тактика є доволі схожою до тієї, яку Росія використовувала під час Холодної війни.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський розповів, де окупанти можуть розв'язати війну. Також ми розповідали, що Путін заявив про те, що США готуються до війни проти Китаю та Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.