Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Наручні годинники та грилі-барбекю: Безугла перевірила тендери Генштабу

Народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар’яна Безугла вкотре критикує діяльність командування Генштабу Збройних сил у Мережі

Фото: Генштаб ЗСУ, Facebook/Мар'яна Безугла. Колаж: Pro Владу

Що вразило Безуглу в тендерах Генштабу

Фото: Генштаб ЗСУ, Facebook/Мар'яна Безугла. Колаж: Pro Владу

Мар’яна Безугла переглянула 903 побутові тендери Генштабу ЗСУ. Декілька покупок військових вразили політикиню.

Про це вона зазначила на своїй сторінці у Facebook.

З її слів, офіс очільника ЗСУ живе "на широку ногу". Такі висновки вона зробила через тендери на:

  • годинники на мільйони грн;
  • ікони на сотню тисяч грн;
  • історичний колаж за 69300,00 грн;
  • гриль-барбекю з мультиваркою-скороваркою за 92150,00 грн;
  • настільні ігри на 50000 грн;
  • коштовні подарунки
  • інші речі.

Водночас, нардепка наголосила, що такі закупки є недоречними у час, коли поранені військові отримували по 500 гривень у місяць, поки депутати не внесли відповідні зміни.

"Шановні, я пишу про побутові витрати ГШ ЗСУ, скільки вони витрачають на окремі офіційні відзнаки, іншу продукцію тут взагалі не розглядається. Чисто побут. І "штабна культура" витрачатись на якісь додаткові годинники та ікони", – додала Безугла.

Натомість, користувачі Мережі у коментарях під публікацією закоикали Безуглу показати свої статки та премії.

Безугла дорікнула кумі Зеленського

Раніше ми писали, що українці обурилися виділенням 27 мільйонів гривень з держбюджету на розважальну програму "Тихий вечір з Оленою Кравець". Гроші, за словами Мар'яни Безуглої, могли б піти на потреби Збройних сил України.

Народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла відреагувала на новину про шоу Олени Кравець, яка є кумою президента Володимира Зеленського.

"Я вважаю, що, яким би законним не був тендер, і яким би прекрасним не було шоу, тут питання лежить в морально-етичній площині. Якщо Ви кума Президента, не підставляйте його і не беріть участь в державних підрядах", – сказала вона.

Мар'яна Безугла оприлюднила декларацію

Також ми зазначали, що народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла оприлюднила інформацію про свої статки за 2022 рік. Декларація депутатки містить відомості про її доходи, витрати та майно.

Згідно з декларацією, Безугла отримала за минулий рік 483,7 тисяч гривень доходів. Єдиним джерелом її доходів була зарплата у Верховній Раді.

На рахунках у банках Безугла має 147,5 тисяч гривень та 10 тисяч доларів США. Також депутатка володіє квартирою у Києві площею 75,1 квадратних метрів, вартість якої становить 164 тисячі гривень.

Декларація Безуглої викликала неоднозначну реакцію в суспільстві. Деякі українці висловили обурення, оскільки вважають, що депутатка має занадто скромні статки для члена парламенту. Інші ж зауважили, що Безугла не порушила жодного закону, оскільки її доходи повністю відповідають її посаді.

Раніше ми писали про дивні тендери, які нещодавно провели в Україні. Також ми розповідали про зміни стосовно проведення тендерів, які запровадив український уряд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.