Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Світу загрожує нова війна? До чого готується Росія

Американські аналітики кажуть, що Володимир Путін постійно повторює тези про те, що Росія є "морською державою у Тихому океані"

Фото: Міноборони РФ, Кремль. Колаж: Pro Владу

Путін готується до нової війни з НАТО

Фото: Міноборони РФ, Кремль. Колаж: Pro Владу

Росія активно готується до нової війни, але вже безпосередньо з країнами НАТО. Саме тому ворог активізував зусилля армії щодо реструктуризації та розширення.

Про це йдеться у зведенні експертів Інституту вивчення війни.

Аналітики кажуть, що Росія надсилає дорогі вйськово-морські ресурси до території за межами України та Східної Європи. Вони можуть проти спрямовані проти сил НАТО та його союзників у багатьох регіонах світу.

Що вказує до підготовку до війни з НАТО

Експерти звернули увагу на кілька заяв політичного керівництва Росії, які можуть вказувати на підготовку країни до повномасштабної війни з Альянсом, а саме:

  • Росія регулярно повторює тезу, що вона є "морською дежравою у Тихому океані", таким чином Кремль прагне досягти оборонного рівноправного партнерства з Китаєм;
  • ворожа країна брала участь у військово-морських операціях в Охотському морі у травні 2023 року, спрямованих на стримування подальшої підтримки України з боку Японії;
  • нещодавно, 11 грудня, російський диктатор Володимир Путін заявив, що має стратегічний інтерес у Арктиці. Саме в цьому регіонів Росія може зміцнити власний потенціал, зокрема, через нещодавній вступ до Альянсу Фінляндії та прагнення приєднатися до НАТО Швеції.

Американські аналітики наголошують, що наразі незрозуміло, чи зможуть найближчими роками військово-морські виробники Росії випускати стратегічні військово-морські кораблі бажаного Кремлем масштабу і якості.

Також, за даними Інституту вивчення війни, Росія продовжує свої зусилля щодо мобілізації оборонної промисловості та найближчим часом може зосередитися на морських виробниках.

"Освоєння Арктики є для Росії незаперечним пріоритетом через її стратегічне значення та потенціал", – заявив 11 грудня Путін.

Який ультиматум поставила Росія

Раніше в Інститутті вивчення війни вказували на те, що Росія не має наміру припиняти війну в Україні. А заяви про "мирні переговори" не є ознакою виснаження російської армії.

Російська речниця МЗСМарія Захарова заявила, Росія збирається досягнути своїх максималістських цілей. З її слів, Кремль все ж таки очікує на капітуляцію України у війні.

Росія ставить "ультиматум" для припинення війни – це можливо, за її словами, лише тоді, коли Захід припинить "накачувати Збройні сили України зброєю", а українська армія припинить боротися за тимчасово окуповані території.

Захарова продовжує просувати ворожі пропагандистські наративи про "денацифікацію" та "демілітаризацію" українського народу. А поки цього не станеться, Росія не збирається проводити мирні переговори з Україною.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, коли в Росії можуть оголосити проведення масштабної мобілізації. Також ми повідомляли, коли Захід може наважитися ліквідувати Путіна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.