Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Мирного рішення не буде? Росія поставила ультиматум щодо війни

Тактика Кремля щодо ведення війни на території України не змінилася

Фото: Facebook/Володимир Путін, генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Владу

Яку пропозицію висунув Кремль для припинення війни

Фото: Facebook/Володимир Путін, генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Владу

Путін не збирається припиняти бойові дії в Україні. Заяви про "мирні переговори" не є ознакою виснаження російської армії.

Такий висновок зробили в Інституті дослідження війни.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Росія збирається досягнути своїх максималістських цілей. З її слів, Кремль все ж таки очікує на капітуляцію України у війні.

Російська влада ставить "ультиматум" для припинення війни. Такий розвиток подій можливий при умові, якщо Захід припинить "накачувати Збройні сили України зброєю", а українська армія припинить боротися за тимчасово окуповані території. Зокрема, йдеться про:

  • Донецьку;
  • Луганську;
  • Запорізьку;
  • Херсонську області.

Захарова продовжує просувати наратив про "денацифікацію" та "демілітаризацію" українського народу. А поки цього не станеться, Росія не збирається проводити мирні переговори з Україною.

"Заклики до капітуляції України за нинішніх обставин російського контролю над українською територією аж до теперішньої лінії фронту вже є неприйнятними з погляду життєво важливих інтересів національної безпеки України та Заходу, як раніше оцінювало ISW", – йдеться у звіті.

Водночас зазначається, що реальні цілі Росії – захватити ще більше територій, ніж наразі є тимчасово окупованими.

Путін перейде до плану "Б"

Раніше ми писали, що після невдачі із "захопленням Києва за три дні" та затяжних бойових дій на ході України російська армія перейшла до нової тактики. За словами ексгенсека НАТО Андерса Расмуссена, це тактика "на виснаження".

Расмуссен закликав західних партнерів України надати їй більше військової допомоги та встановити терміни закінчення війни.

"Мало того, що Україна повинна вижити, але вона повинна вижити як вільна, незалежна і демократична країна", – сказав Расмуссен.

Він також закликав цивілізований світ створити "архітектуру безпеки" для Європи, яка б запобігала подібним конфліктам у майбутньому. Крім того, Расмуссен наголосив, що Україну мають негайно прийняти до ЄС та НАТО. Членство в цих альянсах є найвищою гарантією безпеки для України.

Де Росія планує розв’язати війну

Також ми зазначали, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має на меті розпалити нові конфлікти в різних країнах світу. Це робиться для того, щоб відвернути увагу цивілізованого світу від війни в Україні.

Зеленський наводить кілька конкретних прикладів. На Близькому Сході Росія діє разом з Іраном. Іранська сторона почала влаштовувати вибухи, щоб дестабілізувати ситуацію в регіоні. Крім того, Росія розхитує ситуацію на Балканах, щоб спровокувати війну між двома державами.

Якщо Росії вдасться розпалити нові конфлікти, це матиме негативні наслідки для України. Західні партнери України будуть змушені допомагати іншим країнам у війнах, що призведе до зменшення військової допомоги Україні. Крім того, нові війни відвернуть увагу світу від України, що ускладнить розголос подій війни та тиск на Росію.

Окрім того, Зеленський зазначив, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові та в країнах Африки. У Молдові Росія намагається усунути проєвропейський уряд, а в країнах Африки Росія втручається в ситуацію за допомогою приватної військової компанії "Вагнер".

Нагадаємо, в Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України. Також ми писали, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.