Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ситуація набрала обертів? Що відбувалось у Секторі Гази в останній день жовтня

На Близькому Сході вже майже місяць триває війна між палестинським ісламістським воєнізованим угрупованням ХАМАС та Ізраїлем

Фото: Скріншот

Війна в Газі

Фото: Скріншот

Війна, яку розпочали терористи ХАМАС проти Ізраїлю досі не затихає. До того ж щодня стають відомі нові подробиці щодо проведень операцій на території анклаву.

Ми зібрали для вас найважливіші події з Ізраїлю 31 жовтня.

Вогонь не припиниться

Представник Ради національної безпеки Сполучених Штатів Джон Кірбі нещодавно розповів про те, що Сполучені Штати в жодному разі не підтримують припинення вогню у Секторі Гази.

Зокрема, представництво США вважає, що наразі припинення вогню наврядчи буде правильним рішенням, тому, країна не підтримує його. Однак, Кірбі відзначив, що скоріш за все, потрібно розглянути гуманітарні паузи для доставки допомоги в Сектор Гази.

Третій етап війни

Нещодавно прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зробив важливу заяву, яка стосується війни між Ізраїлем та ХАМАС. Зокрема, очільник уряду зазначив, що ЦАХАЛ вже перейшов до третього етапу війни.

Зі слів Нетаньягу стає відомо, що перший етап війни – це блокування терористів на території Гази. Другий етап – це регулярні атаки з повітря, а третій етап – це розширення операції на території анклаву.

Також прем'єр-міністр країни додав, що наразі вони поставили собі за мету – знищити терористичне угруповання ХАМАС.

Ізраїльтян закликали покинути Кавказ

Нещодавно в місті Махачкала, що є столицею Дагестану, відбувся масовий протест проти приземлення літака з ізраїльтянами на території республіки. В рамках протесту жителі викрикували гасла на підтримку Палестини.

У відповідь на це Міністерство закордонних справ Ізраїлю закликало своїх громадян покинути територію Північного Кавказу, зокрема, мова йде про Дагестан, Чечню, Адигею, Інгушетію, Карачаєво-Черкесію, Кабардино-Балкарію та інші республіки.

Доля полоненої німкені Шані Лук

Нещодавно в мережі з'явилася інформація, що громадянка Німеччини Шані Лук, яка була присутня на музичному фестивалі в Ізраїлі та згодом потрапила в полон, загинула.

Зокрема, спочатку про це повідомили її батьки, однак потім інформацію підтвердив президент Ізраїлю Іцхак Герцог. Він заявив, що терористи палестинського угруповання ХАМАС відрубали їй голову. Також Герцог додав, що ще близько 40 тіл загиблих досі не вдалося опізнати.

Ізраїль заявив про збиття ракети з Ємену

31 жовтня ЦАХАЛ заявив про перше від початку нинішньої війни з угрупуванням ХАМАС бойове застосування комплексу ППО "Хец". Комплекс використовували для збиття ракети "земля-земля", яка летіла в напрямку Ізраїлю з Червоного моря.

Бойові літаки ВПС Ізраїлю у свою чергу, як стверджується, знищили безпілотники, які також рухалися з боку Червоного моря. Повітряна тривога оголошувалась в Ейлаті – найпівденнішому місті Ізраїлю. Повідомляється, що всі цілі були збиті ще на підльоті до ізраїльського повітряного простору.

Відповідальність за запуск ракети і безпілотників взяло на себе єменське проіранське угруповання "Ансар-Аллах" (хусити). Воно заявило, що продовжить атакувати Ізраїль.

Нагадаємо, раніше ми писали, що відомо про президента Ізраїлю Іцхака Герцога. Також ми повідомляли, чому Радбез ООН не прийняв резолюцію Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.