Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Де живе президент Ізраїлю і що відомо про його дружину

Подружжя має трьох синів, мешкає в елітному районі Тель-Авіва, проте не було помічене у влаштуванні вечірок за шалені кошти

Фото: Facebook Іцхака Герцога

Президент Ізраїлю мешкає в елітному кварталі Тель-Авіва

Фото: Facebook Іцхака Герцога

Наразі чинним президентом Ізраїлю є Іцхак Герцог. Церемонія його інаугурації відбулась 7 червня 2021 року.

Ми розбиралися, що відомо про особисте життя ізраїльського лідера та про його дружину.

Що відомо про чинного президента Ізраїлю

Іцхак Герцог народився 22 вересня 1960 року в Тель-Авіві (зараз йому 63 роки), в родині шостого президента Ізраїлю Хаіма Герцога (його батько був президентом країни з 1983 по 1993 рік).

Президент разом із своєю дружиною вже 35 років
Фото: Facebook Іцхака Герцога

Хто перша леді Ізраїлю

Дружиною президента Ізраїлю є Міхаль Герцог. Їй 61 рік. За фахом перша леді адвокат. Вона працювала у радах директорів різних компаній, а також брала учать у діяльності благодійних фондів.

На відміну від інших країн, статут першої леді Ізраїлю – неофіційний. Отже, законом не визначені функції дружини президента. Але Міхаль має право на керівництво канцелярією та інколи отримує відшкодування певних своїх витрат коштом держбюджету.

Крім того, Міхаль супроводжує свого чоловіка на офіційних церемоніях в Ізраїлі та за кордоном. Також вона бере участь у дипломатичних візитах та зустрічах із лідерами інших країн.

Президент Ізраїлю та його дружина
Фото: Facebook Іцхака Герцога

Зі своїм майбутнім чоловіком Міхаль познайомилась під час служби в армії. Вони одночасно подали документ на юридичний факультет Тель-Авівського університету, разом навчались та в 1988 році пройшли атестацію й отримали фах адвокатів.

Пара одружилась у 1985 році та разом протягом вже тривалого часу – 35 років.

У президентської родини троє синів – Ноам, Матан та Рої.

Де мешкає родина президента Ізраїлю

Подружжя Герцогів проживає в елітному районі Цаала в Північному Тель-Авіві. Їхній приватний будинок площею близько 600 кв. м, тут виріс сам президент Іцхак Герцог.

Попри високі посади, президентське подружжя Ізраїлю не було помічене у влаштуванні шикарних урочистостей. Наприклад, на їхнє весілля було запрошено всього 180 людей, а на родинні свята приходять тільки найближчі друзі. Вечірки відбуваються дуже скромно, без шалених витрат.

Конфлікт на Близькому Сході

Як ми писали раніше, на Близькому Сході вже близько трьох тижнів триває військовий конфлікт між палестинським ісламістським воєнізованим угрупованням ХАМАС та регулярною армією Ізраїлю.

7 жовтня бойовики ХАМАС напали на Ізраїль, здійснили рейд на мирні міста й поселення, розташовані на межі зі Смугою Гази. Тоді загинула понад тисяча цивільних, загальне число жертв становить понад 1 400, ще понад 200 людей стали заручниками.

Ізраїль у відповідь завдає авіаударів по об’єктах угруповання ХАМАС у Смузі Гази. Близькість їхнього розташування до цивільних обʼєктів унеможливлює уникнення жертв серед мирного населення.

Нагадаємо раніше ми писали, що відбувалося на території Ізраїлю 27 жовтня. Також ми повідомляли, як розгорталися події на Близькому Сході 26 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.