Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Польща продовжить підтримувати Україну? В уряді країни дали відповідь

Представник Міністерства закордонних справ Польщі розповів, чи буде його країна надавати допомогу Україні

Фото: Скриншот, Pexels. Колаж: Pro Владу

Журавський вель Граєвські розповів, чи буде Польща підтримували Україну

Фото: Скриншот, Pexels. Колаж: Pro Владу

Аграрний конфлікт між Україною та Польщею набирає все більших обертів, адже вчора деякі посадовці сусідньої країни заявили про те, що Польща перестане підтримувати Україну. На фоні цих повідомлень представник МЗС Польщі Пшемислав Журавський вель Граєвські зробив важливу заяву.

Про це він повідомив в ефірі Українського радіо.

Що сказали в МЗС Польщі

На думку радника міністра закордонних справ Польщі, попри всі розбіжності, які виникли між двома сусідніми державами, Польща все ж буде продовжувати підтримувати Україну. Водночас ситуація із зерном може бути пов'язана з парламентськими виборами, які невдовзі повинні відбутися в сусідній державі.

"Польський уряд зараз мусить або односторонньо закрити кордони для українського збіжжя, або втратити підтримку кількох мільйонів виборців із сільських округів, для яких це велика господарська втрата", — заявив Журавський вель Ґраєвський.

Також Журавський вель Ґраєвський додав, що той уряд, який зараз присутній в Польщі в будь-якому випадку буде підтримувати Україну, адже це є національним інтересом Польщі. Він вважає, що зміни в цьому плані можуть відбутися лише в тому випадку, якщо в країні буде інша влада.

Польща відмовляється від підтримки України

Прем'єр-міністр Матуеш Моравецький в середу заявив про те, що його країна перестає надавати Україні озброєння. Таке рішення голова польського уряду аргументував тим, що Польща сама починає активно озброюватись.

"Тут ми зосереджуємося головним чином на модернізації та швидкому озброєнні польської армії, щоб вона стала однією з найсильніших армій в Європі. І це за дуже короткий час", – пояснив прем’єр Польщі.

Також Моравецький додав, що попри те, що Польща перестане постачати Україні зброю, це все ж таки ніяк не вплине на безпеку нашої держави, адже хаб у Жешуві продовжує працювати так, як і працював раніше.

Польща може зменшити підтримку України

Раніше ми писали про те, що міністр у справах Євросоюзу Шимон Шинковський вель Сенк розповів про те, що його країна може зменшити підтримку України на фоні аграрної кризи.

"Дії України не справляють на нас враження… але вони справляють певне враження на польську громадську думку. Це видно з опитувань, з рівня суспільної підтримки подальшої допомоги Україні. І це шкодить самій Україні", — заявив політик.

Також він додав, що в цьому питанні доволі серйозну роль відіграє польський народ, і у випадку, якщо там не захочуть, щоб Україні давали багато допомоги, її доведеться зменшити.

"Ми хотіли б і надалі підтримувати Україну, але – щоб це було можливо – ми повинні мати підтримку польського народу в цьому питанні. Тому, якщо не буде підтримки з боку польського народу, нам буде важко продовжувати підтримувати Україну так, як ми це робили дотепер", – додав він.

Крім того, міністра запитали, чи будуть аграрні питання ключовими при вступі України до ЄС. Він відповів, що нашій державі доведеться виконати багато зобов'язань, які стосуються не лише цього питання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Анджей Дуда висловився з приводу зернового конфлікту. Також ми повідомляли, що країна Євросоюзу може перестати надавати допомогу Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.