Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Може затягнути на глибину, немов "потопельник" – Дуда висловився про імпорт українського зерна

Розповідаємо, яку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда стосовно імпорту української агропродукції

Фото: Anjei Duda/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Дуда висловився стосовно імпорту українського зерна

Фото: Anjei Duda/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Останнім часом тема імпорту українського зерна набирає все більших обертів. З цього приводу нещодавно висловився президент Польщі Анджей Дуда.

Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

Що сказав Дуда

Український президент Володимир Зеленський та польский лідер Анджей Дуда повинні були провести зустріч у Нью-Йорку, однак її було скасовано через зміни у графіку президента сусідньої країни. Проте, під час свого виступу Дуда зробив заяву щодо імпорту українського зерна, сказавши, що наша держава повинна пам'ятати про ту допомогу, яку надала Польща.

"Є бізнес-кола, які мають інтереси в Україні та хочуть якнайшвидше продати зерно за якнайнижчою ціною. Ми повинні від цього захищатися... Я б порівняв це з чимось на кшталт потопельника. Кожен, хто коли-небудь брав участь у порятунку потопельника, знає, що він надзвичайно небезпечний, бо може затягнути на глибину. Це трохи схоже на ситуацію між Польщею та Україною", – сказав Дуда.

Також Дуда назвав Україну "потопельником" і додав, що Польща буде робити все, для збереження власних інтересів.

Додамо, що в Офісі президента України ніяк не коментували інформацію про те, що зустріч Зеленського та Дуди в Нью-Йорку не відбудеться.

Країна Євросоюзу може відмовитись підтримувати Україну

Раніше ми писали про те, що одна з країн-партнерів України вже невдовзі може відмовитись надавати допомогу нашій державі. Мова йде про Словаччину. Це пов'язано з тим, що перемогу на парламентських виборах може отримати партія Smer, головою якої є Роберт Фіцо — прихильник російської пропаганди.

Нещодавно Фіцо сам заявив про те, що у тому випадку, якщо його партії вдасться отримати більшість, то Словаччина перестане підтримувати Україну. Також він вважає, що найбільш прийнятним вирішенням конфлікту є "мирні переговори".

Додамо, що Роберт Фіцо неодноразово робив гучні заяви, стосовно "фашизму" та "нацизму" в Україні.

"Я кажу це голосно і чітко, і буду це робити: війна в Україні почалася не вчора і не минулого року. Вона почалася у 2014 році, коли українські нацисти й фашисти почали вбивати російських громадян на Донбасі та в Луганську", – заявив Фіцо під час свого виступу.

Крім того, політик також вважає, що Росія не погодиться залишити Крим, оскільки вона вже довгий час контролює цю територію.

Нагадаємо, раніше ми писали про неочікувану заяву, яку зробив Дональд Трамп. Також ми повідомляли, яку абсурдну заяву зробив експрезидент Франції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.