Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Польща може зменшити підтримку України — в чому причина

Представники польської влади заявляють про можливе зменшення допомоги для України

Фото: Szymon Szynkowski vel Sęk/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Шинковський вель Сенк висловився з приводу зернового конфлікту

Фото: Szymon Szynkowski vel Sęk/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Зерновий конфлікт України та Польщі з кожним днем набуває все більшого галасу. Нещодавно свою заяву з цього приводу зробив президент Польщі, а тепер вже один із польських міністрів розповів, що його держава може зменшити підтримку України.

Про це міністр у справах ЄС Шимон Шинковський вель Сенк розповів в інтерв'ю PAP.

Чому Польща може зменшити допомогу

За словами міністра у справах ЄС Шимона Шинковського вель Сенка, на фоні кризи українського аграрного імпорту його держава може знизити підтримку України.

"Дії України не справляють на нас враження… але вони справляють певне враження на польську громадську думку. Це видно з опитувань, з рівня суспільної підтримки подальшої допомоги Україні. І це шкодить самій Україні", — заявив Шинковський вель Сенк.

Також він додав, що в цьому питанні серйозну роль відіграє польський народ. Тому, якщо самі поляки будуть проти того, щоб Україні надавати достатньо велику підтримку, то її буде зменшено.

"Ми хотіли б і надалі підтримувати Україну, але – щоб це було можливо – ми повинні мати підтримку польського народу в цьому питанні. Тому, якщо не буде підтримки з боку польського народу, нам буде важко продовжувати підтримувати Україну так, як ми це робили дотепер", – додав він

Крім того, Шинковського вель Сенка також запитали про те, чи будуть аграрні питання ключовими під час вступу України до Євросоюзу. На що міністр відповів, що Україна повинна буде виконати багато конкретних умов, в тому числі й в цьому питанні.

Дуда висловився з приводу зернового конфлікту

Раніше ми вже писали про те, що президент Польщі Анджей Дуда повинен був провести зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським у Нью-Йорку. Однак її було скасовано через зміни у графіку польського президента.

Крім того, під час свого виступу Анджей Дуда різко висловився щодо імпорту зерна, заявивши, що наша держава повинна пам'ятати про допомогу, яку надає Польща.

"Є бізнес-кола, які мають інтереси в Україні та хочуть якнайшвидше продати зерно за якнайнижчою ціною. Ми повинні від цього захищатися... Я б порівняв це з чимось на кшталт потопельника. Кожен, хто коли-небудь брав участь у порятунку потопельника, знає, що він надзвичайно небезпечний, бо може затягнути на глибину. Це трохи схоже на ситуацію між Польщею та Україною", – сказав Дуда.

Також Дуда назвав Україну "потопельником" і додав, що Польща буде робити все для збереження власних інтересів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що країна Європейського союзу може перестати надавати допомогу Україні. Також ми повідомляли про неочікувану заяву Дональда Трампа.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.