Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Звинуватили усіх: в ООН зробили цинічну заяву щодо російсько-української війни

В Організації Об’єднаних Націй закликали дотримуватись правил міжнародного гуманітарного права

Фото: АрміяInform. Колаж: Pro Владу

В ООН засудили Росію та Україну в нападах на цивільні об’єкти

Фото: АрміяInform. Колаж: Pro Владу

ООН засудила напади на цивільні об'єкти не лише Росію, але й Україну. Верховний комісар ООН з прав людини Волкер Тюрк закликав обидві сторони до негайної деескалації бойових дій/

Про це йдеться на офіційній сторінці міжнародної організації в соціальній мережі X.

Комісар зазначив, що останні масовані ракетні атаки Росії по Україні призвели до загибелі десятків мирних жителів. Він також висловив занепокоєння з приводу зростання кількості жертв серед мирного населення в Україні внаслідок російських обстрілів.

Тюрк наголосив, що міжнародне гуманітарне право забороняє невибіркові напади та напади на цивільні об'єкти. Він закликав обидві сторони вжити негайних заходів для забезпечення захисту цивільних осіб і поваги до міжнародного права.

Залужний розповів, чого чекати на фронті у 2024-му році

Раніше ми писали, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вважає, що війна в Україні в наступному році може змінитися докорінно.

З його слів, події на фронті постійно змінюються, і Збройні сили України повинні бути готові до цих змін. Він також зазначив, що розвиток техніки змусить обидві сторони конфлікту змінити тактику ведення бойових дій.

Головнокомандувач Збройними силами не уточнив, якими будуть ці зміни, але він заявив, що вони обов'язково повинні відбутися. Командуванню ЗСУ вдалося вже з'ясувати майже всі проблеми, які виникли, і що це дозволить ЗСУ перейти в контрнаступ.

Залужний неодноразово заявляв про можливе закінчення війни. У своїй статті в "Національній гвардії України" він написав, що війна в Україні може закінчитися у 2024 році, якщо Україна отримає достатньо зброї та техніки від союзників.

Буданов розповів, чому війна закінчиться до 2025 року

Також ми зазначали, що керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що у Росії немає планів продовжувати війну в Україні до 2025 року. Однак, він попередив, що ситуація може змінитися за рік.

Кремль зіштовхується з серйозними проблемами, які заважають йому продовжувати війну. Ці проблеми не стосуються настроїв громадськості в Росії, а пов'язані з нестачею ресурсів.

"Війна в Україні обходиться Росії дуже дорого. Ресурси там не є необмеженими. Можливо, трішки грубо пролунає, але ми воюємо за чужий кошт, а вони – за свій. І свої кошти вони рахують, хоч здається, що ні. І дуже прискіпливо", – заявив керівник ГУР.

Буданов також зазначив, що в Росії зростає невдоволення війною серед військових і населення. Він вважає, що це може призвести до дестабілізації в Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні повітряні тривоги будуть лунати довше, ніж це було раніше. Також ми повідомляли, що президент Зеленський назвав регіони, які вважаються найнебезпечнішими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.